Tilltugg till prosecco: Melon- och getostspett.

Linnéa har skapat två goda tilltugg till Prosecco-cocktails. Här är recept på läckra melon och getostspett!

Tilltugg till prosecco: Melon- och getostspett
Ruffino Prosecco Treviso Organic Brut

Ruffino Prosecco Treviso Organic Brut

Italien

Systembolaget nr:

7993601

179,00 kr


Melon- och getostspett

Ingredienser

  • 150 g getost

  • 1/2 kg honungsmelon

  • 70 g parmaskinka

  • 1 dl olivolja

  • 1 msk färskpressad citron

  • strimlad basilika

  • salt

Gör så här

    1. Skär osten i cirka 1/2 cm tjocka skivor.

    2. Dela, kärna ur och skala melonen. Skär den i kuber.

    3. Dela parmaskinkan i långa smala strimlor.

    4. Trä melon, getost, parmaskinka på spetten.

    5. Blanda samman olja, citron, basilika och salt till en marinad. Ringla detta över spetten. Utmärkt goda tilltugg till prosecco!

Ruffino Prosecco Treviso Organic Brut

179,00 kr


Utmärkt god prosecco att dricka som aperitif och som sällskapsdryck. Smaken är torr med  inslag av tuttifrutti, päron och en fläkt av mandelmassa.

Se också:

Recept: Linnéa Seidel