Ekologisk
Ruffino Prosecco Treviso Organic Brut

Ruffino Prosecco Treviso Organic Brut


179,00 kr

Systembolaget nr:

7993601

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Doften i Ruffino Prosecco Treviso Organic är fruktig med inslag av tuttifrutti, ananas, melon och en lätt fläkt av havtorn. Smaken är torr med  inslag av tuttifrutti, päron och en fläkt av mandelmassa.

Produktion

De utvalda druvorna kommer från vingårdar kring vineriet Ca’ della Duchessa samt från vingården Motta di Livenza vid gästhuset Ca’ del Duca. Efter en noggrann selektering och blandningsprocedur jäser basvinet på rostfria ståltankar. Den andra jäsningen som skapar de behagliga bubblorna genomförs i en trycktank (tankjäsningsmetoden).

Passar till

Det här mousserande vinet är utmärkt god som aperitif och som sällskapsdryck. Men självklart har även detta välgjorda vin sin plats vid det dukade bordet. Passar till fisk- och skaldjursrätter där det gärna får finnas en uns sötma i tillagningen eller tillbehör. Varför inte servera en räksallad med vårens primörer och Piel de Sapo melon?

Label: SkaldjurFiskPastaVegetarisktLabel: Ost

Kul att veta

Podere Ducali Ruffino är en ny ekologisk egendom i Venetien som köptes av Ruffino hösten 2018. Egendomen består av vinanläggningen Ca’ della Duchessa som ligger i San Donà di Piave. I anslutning till vineriet ligger den 72 hektar stora vingården Vigneto di Rialto och man äger även den 19 hektar stora vingården Vigneto dell’Arsenale som ligger i Cessalto Treviso. Till vinegendomen Podere Ducali Ruffino hör även gästhuset, Ca’ del Duca som ligger i Motta di Livenza (Treviso),till gästhuset hör den omkringliggande vingården Vigneto dei Trecento som är 35 hektar stor.Prosseco är namnet på en grön druvsort, men från 2009 har det blivit namnet på ett vin som måste komma från ett specifikt geografiskt område som ligger i Ventetien och Friuli. Så man har nu istället börjat använda Glera som är ett äldre namn för själva druvsorten. Det finns 2 DOC appellationer i området, Prosecco DOC och Prosecco di Treviso DOC samt fyra av den högre ursprungsbeteckningen DOCG;  Asolo, Cartizze, Rive och Conegliano Valdobbiadene.


86 poäng (=)

Ett torrt, friskt mousserande vin med fräsch frukt och inslag av grapefrukt, persikor, äpple, pomelo, blommor och mineraler.

- Dina Viner, december 2022

Produkttyp

Mousserande vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

11 %

Systembolaget nr

7993601

Volym

750 ml

Varumärke

Constellation

Förslutning

Naturkork

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Glas

Region

Italy - Veneto - Veneto

Sockerhalt

12,5 g/liter

Druva

Glera, Pinot Grigio

Lagring

Vinner inte på lagring.


Rabarberspritz

Rabarberspritz.


Mattias Larsson, mer känd som Fredagskocken, har gjort en fantastiskt god spritz med cognac, prosecco och somrig rabarber. En perfekt sommardrink att bjuda på innan middagen eller till småplock.

Läs mer »
Cha Cha Mojito

Cha Cha Mojito.


Testa en helt ny variant på Mojito. Istället för rom så är det mousserande och bärlikören Chambord som står för de läckra smakerna!

Läs mer »
Eggs benedict på tallrik

Eggs Benedict.


Här får du ett gott recept på den klassiska brunchrätten Eggs Benedict som här får extra piff med några skivor avokado. Servera med en bellini eller bloody mary.

Läs mer »