Toast Skagen med forellrom.

Hade du tänk bjuda på lite bubbel? Välj en förrätt du kan servera till, som en härlig toast skagen med lyxig forellrom.

Toast skagen med forellrom.

Swedish Foodie

Rotari Blanc de Blancs Extra Brut

Rotari Blanc de Blancs Extra Brut

Italien

Systembolaget nr:

77152

159,00 kr


YOKO Riesling

YOKO Riesling

Tyskland

Systembolaget nr:

52967

135,00 kr


logo

4

logo

0 h 15 min

Gör en lite lyxigare variant av den klassiska skagenmackan. Sätt smak på den med pepparrot och citron, använd de bästa räkorna och toppa med vacker forellrom. Och att servera till det? Ett glas bubbel förstås!

Toast Skagen med forellrom:

Ingredienser

  • 1 burk lyxräkor i lake (Kosterfiskaren eller motsvarande)

  • 1-1,5 dl majonnäs

  • skal från 0,5 citron

  • 1 msk citronjuice

  • färsk pepparrot efter smak

  • 1 kruka dill

  • 4 skivor surdegsbröd

Gör så här

    1. Häll av räkorna i en sil. Ställ gärna in silen med bunke under i kylen och låt räkorna hänga 30 min för att få ut så mycket vätska som möjligt.

    2. Hacka räkorna grovt och lägg i bunke. Blanda i majonnäs, citronjuice, citronzest, pepparrot efter smak och hackad dill. Smaka av med salt. Förvara i kyl till servering.

    3. Stek brödet i smör tills gyllene. Salta lite på enda sidan.

    4. Dela brödet i två delar eller lägg skagenröran direkt på brödet. Toppa med forellrom och dill.

Vintips till skagenmackan:

Rotari Blanc de Blancs Extra Brut

159,00 kr


Ett mousserande vin från Trento i norra Italien. Nyanserad, fruktig, utvecklad smak med inslag av gula päron, aprikos, kex, nougat och lime. Perfekt till rätter av fisk och skaldjur eller till sallader.

YOKO Riesling

135,00 kr


YOKO Riesling för sig världsvant tillsammans med både sushi, kryddheta nudlar samt thailändska soppor och grytor. Ett ypperligt vin till asiatisk mat!

Recept: Swedish Foodie