Toast Skagen - recept och vintips.

Byt ut formfranskan mot ett gott surdegsbröd som steks gyllene i smör. Toppa med Linnéas skagenröra. Förslag på viner i olika prisklass att servera till.

Toast Skagen

Finns det något mer klassiskt än toast skagen som förrätt? Antagligen inte. Men i år har jag bytt ut den lilla skivan formfranska mot ett gott surdegsbröd som jag sakta stekt gyllene i smör. Det här vill jag starta alla middagar med framöver!

Toast

Ingredienser

  • 6 rejäla skivor gott surdegsbröd

  • smör att steka i

  • krasse

Gör så här

    1. Värm en stekpanna med rikligt med smör.

    2. Låt brödskivorna få fin yta på båda sidor. Låt sedan svalna helt.

Skagenröra

Ingredienser

  • 2 dl majonnäs

  • 1 1/2 dl crème fraîche

  • 3 msk rom

  • 1 1/2 msk citronsaft

  • 4 msk finhackad dill

  • ett par stänk worcestersås

  • en nypa salt

  • svartpeppar

  • 1/2 rödlök

  • 200 g skalade räkor

Gör så här

    1. Blanda samman majonnäs, crème fraïche, rom, citron, dill, worcestersås, salt och svartpeppar.

    2. Skala och finhacka rödlöken och rör i den. Smaka av och tillsätt eventuellt mer citron och mer salt.

    3. Blanda sist i räkorna, spar några till dekoration.

    4. Lägg på en rejäl klick skagenröra på varje brödskiva. Toppa med några skalade räkor och finklippt krasse.

Vin till Toast Skagen:

Kung Fu Girl Riesling

149,00 kr


Kung Fu Girl Riesling har en medelstor doft med trevliga inslag av tropisk frukt, päron, honung, persika, litchi och en touch av citrusblom. Smaken är nästan torr och frisk med bra balans och inslag av persika, litchi samt en touch av citruszest. Vinet har en utmärkt fruktighet och en bra smaklängd.

Recept: Linnéa Seidel