Toast Skagen - recept och vintips.

Byt ut formfranskan mot ett gott surdegsbröd som steks gyllene i smör. Toppa med Linnéas skagenröra. Förslag på viner i olika prisklass att servera till.

Toast Skagen
logo

6

Finns det något mer klassiskt än toast skagen som förrätt? Antagligen inte. Men i år har jag bytt ut den lilla skivan formfranska mot ett gott surdegsbröd som jag sakta stekt gyllene i smör. Det här vill jag starta alla middagar med framöver!

Toast

Ingredienser

  • 6 rejäla skivor gott surdegsbröd

  • smör att steka i

  • krasse

Gör så här

    1. Värm en stekpanna med rikligt med smör.

    2. Låt brödskivorna få fin yta på båda sidor. Låt sedan svalna helt.

Skagenröra

Ingredienser

  • 2 dl majonnäs

  • 1 1/2 dl crème fraîche

  • 3 msk rom

  • 1 1/2 msk citronsaft

  • 4 msk finhackad dill

  • ett par stänk worcestersås

  • en nypa salt

  • svartpeppar

  • 1/2 rödlök

  • 200 g skalade räkor

Gör så här

    1. Blanda samman majonnäs, crème fraïche, rom, citron, dill, worcestersås, salt och svartpeppar.

    2. Skala och finhacka rödlöken och rör i den. Smaka av och tillsätt eventuellt mer citron och mer salt.

    3. Blanda sist i räkorna, spar några till dekoration.

    4. Lägg på en rejäl klick skagenröra på varje brödskiva. Toppa med några skalade räkor och finklippt krasse.

Vin till Toast Skagen:

Recept: Linnéa Seidel