Läckra små bakelser med skagenröra.
En perfekt förrätt som kan förberedas dagen innan och dekoreras före servering.
Läs mer »Byt ut formfranskan mot ett gott surdegsbröd som steks gyllene i smör. Toppa med Linnéas skagenröra. Förslag på viner i olika prisklass att servera till.
Finns det något mer klassiskt än toast skagen som förrätt? Antagligen inte. Men i år har jag bytt ut den lilla skivan formfranska mot ett gott surdegsbröd som jag sakta stekt gyllene i smör. Det här vill jag starta alla middagar med framöver!
6 rejäla skivor gott surdegsbröd
smör att steka i
krasse
Värm en stekpanna med rikligt med smör.
Låt brödskivorna få fin yta på båda sidor. Låt sedan svalna helt.
2 dl majonnäs
1 1/2 dl crème fraîche
3 msk rom
1 1/2 msk citronsaft
4 msk finhackad dill
ett par stänk worcestersås
en nypa salt
svartpeppar
1/2 rödlök
200 g skalade räkor
Blanda samman majonnäs, crème fraïche, rom, citron, dill, worcestersås, salt och svartpeppar.
Skala och finhacka rödlöken och rör i den. Smaka av och tillsätt eventuellt mer citron och mer salt.
Blanda sist i räkorna, spar några till dekoration.
Lägg på en rejäl klick skagenröra på varje brödskiva. Toppa med några skalade räkor och finklippt krasse.
Recept: Linnéa Seidel
En perfekt förrätt som kan förberedas dagen innan och dekoreras före servering.
Läs mer »Svårt att välja lådvin? Vi tipsar om goda vita viner och rosévin på box som passar för sommarens alla tillfällen.
Läs mer »Det här är en ny variant på klassikern sill och potatis. Friterad färskpotatis möter fräsch och läcker citrussill!
Läs mer »Recept på en enkel och läcker fisksoppa med saffran, röd pesto och räkor. Soppan är smakrik, vacker och serveras med gott vitlöksbröd.
Läs mer »