Torskrygg med potatisstomp, hasselnöt, dill och pepparrot.

Ett enkelt fiskrecept med så många härliga smaker som lyfter varandra. Receptet kommer från Swedish Foodie.

Torsk med stomp, hasselnötter, dill och pepparrot.

Foto: Swedish Foodie

logo

4

logo

0 h 30 min

Torskrygg med potatisstomp, hasselnöt, dill och pepparrot:

Ingredienser

  • 4 portioner torskrygg

  • mandelpotatis till 4 pers

  • 0,5 purjolök

  • 1 kruka gräslök

  • 100-150 g smör

  • hasselnötter

  • 1 citron

  • 1 kruka dill

Gör så här

    1. Stek torsken i panna i olja och smör. Salta fettet i pannan rikligt och ös fisken under hela stekningen tills innertemperaturen är på 45 grader.

    2. Koka potatisen mjuk. Krossa potatisen med en stomp eller gaffel och tillsätt hackad purjolök, hackad gräslök, lite citronzest och brynt smör. Rör runt och smaka av med salt.

    3. Rosta hasselnötterna i torr panna tills de börjat få lite färg.

    4. Toppa fisk och stomp med lite brynt smör, dill, hasselnötter och en citronklyfta som pressas över innan man hugger in. Smaklig spis!

Vin till torskrygg:

Domäne Wachau Riesling Selection

129,00 kr


Servera torskryggen med ett friskt rieslingvin från Österrike. Domäne Wachau Riesling Selection är mycket ungdomlig och fruktig med inslag av päron, honungsmelon, citrus och örter.

Recept: Swedish Foodie