Våffla med Fireball, krämiga curryräkor och krispig sallad.
Instagramprofilen fredagskocken har gjort ett recept på goda och matiga våfflor som kan ätas som snacks, huvudrätt eller varför inte som inslag på brunchen?
Kokboksförfattaren och matstylisten Mattias Larsson, som ligger bakom instagramkontot @fredagskocken, har skapat det det här härliga receptet på fireballvåfflor med krämiga curryräkor. Receptet räcker som huvudrätt till fyra personer eller förrätt till åtta personer.
Fireballvåfflor:
Ingredienser
1 dl dinkelmjöl fullkorn
1 dl havregryn
1 ¼ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
1/2 dl Fireball
1,5 dl vatten
2,5 dl mjölk
50 g smör
1 stort ägg
150 g kokt potatis
Gör så här
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Tillsätt Fireball, vatten och mjölk och blanda till en jämn smet.
Smält och blanda ner smöret. Vispa ner ägget och blanda till en jämn smet. Riv ner potatisen och blanda runt. Låt stå och svälla i minst 30 minuter.
Grädda i våffeljärn.
Krämiga curryräkor:
Ingredienser
280 g skalade räkor
½ gul paprika
1 salladslök
125 g majonnäs
1 tsk gul curry
8-12 valfria krispiga salladsblad
Gör så här
Hacka räkorna lite lätt. Strimla paprikan och salladslöken och blanda alltsammans med majonnäsen och curryn.
Lägg upp 4 (eller om ni önskar 8) våfflor på 4 tallrikar och toppa med salladen och räkröran.
Våfflor med egen glass och chokladsås med päronkonjak.
Gör Linnéas frasiga våfflor med silkeslen chokladglass och en otroligt god chokladsås smaksatt med päronlikör.
Läs mer »Blomkålsvåfflor.
Lotta Kühlhorn, grafisk designer och illustratör, ger här sitt recept på blomkålsvåfflor. Det är en lite annorlunda form av våfflor men dessa blomkålsvåfflor är helt fantastiska och passar strålande som förrätt eller som tilltugg!
Läs mer »