Våffla med Fireball, krämiga curryräkor och krispig sallad.

Instagramprofilen fredagskocken har gjort ett recept på goda och matiga våfflor som kan ätas som snacks, huvudrätt eller varför inte som inslag på brunchen?

Våffla med curryräkor och fireballflaska
Fireball 50 cl

Fireball 50 cl

USA

Systembolaget nr:

33202

199,00 kr


logo

4

logo

1 h 0 min

Kokboksförfattaren och matstylisten Mattias Larsson, som ligger bakom instagramkontot @fredagskocken, har skapat det det här härliga receptet på fireballvåfflor med krämiga curryräkor. Receptet räcker som huvudrätt till fyra personer eller förrätt till åtta personer.

Fireballvåfflor:

Ingredienser

  • 1 dl dinkelmjöl fullkorn

  • 1 dl havregryn

  • 1 ¼ dl vetemjöl

  • 1 tsk bakpulver

  • ½ tsk salt

  • 1/2 dl Fireball

  • 1,5 dl vatten

  • 2,5 dl mjölk

  • 50 g smör

  • 1 stort ägg

  • 150 g kokt potatis

Gör så här

    1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.

    2. Tillsätt Fireball, vatten och mjölk och blanda till en jämn smet.

    3. Smält och blanda ner smöret. Vispa ner ägget och blanda till en jämn smet. Riv ner potatisen och blanda runt. Låt stå och svälla i minst 30 minuter.

    4. Grädda i våffeljärn.

Krämiga curryräkor:

Ingredienser

  • 280 g skalade räkor

  • ½ gul paprika

  • 1 salladslök

  • 125 g majonnäs

  • 1 tsk gul curry

  • 8-12 valfria krispiga salladsblad

Gör så här

    1. Hacka räkorna lite lätt. Strimla paprikan och salladslöken och blanda alltsammans med majonnäsen och curryn.

    2. Lägg upp 4 (eller om ni önskar 8) våfflor på 4 tallrikar och toppa med salladen och räkröran.

Blomkålsvåfflor

Blomkålsvåfflor.


Lotta Kühlhorn, grafisk designer och illustratör, ger här sitt recept på blomkålsvåfflor. Det är en lite annorlunda form av våfflor men dessa blomkålsvåfflor är helt fantastiska och passar strålande som förrätt eller som tilltugg!

Läs mer »