Midsommartårtor och desserter.

Vi tipsar om 7 härligt somriga desserter och goda tårtor som passar perfekt på midsommar. Det mesta med jordgubbar såklart!

Midsommartårta med jordgubbar och vit choklad

Äntligen midsommar! En härlig högtid med långa nätter, god mat och självklart den obligatoriska midsommartårtan. Här hittar du sju goda tårtor och desserter som passar perfekt på midsommar.

Dessertvin som passar med jordgubbar:

Nederburg Noble Late Harvest

129,00 kr


Nederburg Noble Late Harvest har en kryddig, fruktig doft av mango, honung och apelsinmarmelad. Mycket söt smak av tropiska och torkade frukter, honung och nötter. Balanserad syra och lång söt eftersmak.

Ruffino Serelle Vin Santo del Chianti DOC

199,00 kr


Ruffino Serelle Vin Santo har en angenäm doft med inslag av apelsinskal, knäck, chokladkola, torkade frukter, nötter och kanel. I smaken märks söta toner av torkad aprikos, russin, nötter och chokladkola i samspel med vanilj och en liten aromatisk kryddighet. Vinet är nyansrikt och smaken sitter kvar länge i munnen.

Bord fyllt med lax, ryggbiff, tårta, räksnittar och lerpottasill

Midsommarmat 2022.


I sommar är det klassiska smaker som gäller. Linnéa har tagit fram en härlig meny med lerpottasill, räksnittar, laxsida och grillad ryggbiff. Och som pricken över i - midsommartårtan med vit choklad, grädde och jordgubbar.

Läs mer »