Goda, gräddiga likörer.

Vi tipsar om några gräddiga favoritlikörer som gör sig bra i krämiga drinkar, goda desserter eller helt enkelt med en isbit i på maten.

Goda, gräddiga likörer

Amarula Cream - likörernas likör

Med sin smöriga doft av vanilj, kola och tropisk frukt är Amarula Cream mångas favoritlikör.

Likören som tillverkas av frukter från det ståtliga marulaträdet är god att dricka som avec eller att använda som ingrediens i drinkar eller i goda bakverk. Som till exempel i denna läckra chokladfondant med Amarulakola i mitten.

Amarula Cream, 700ml

211,00 kr


Amarula Cream har en generös, smörig doft av vanilj, kola och tropisk frukt.  Likören har en krämig och mycket söt smak med generösa toner av tropisk frukt, vanilj, nötter och kola. Eftersmaken är lång.


Krämigt från Xanté

Vill du drömma dig bort till en tropisk strand med palmer som vajar i vinden och ljudet av vågor som slår mot sanden. Med Xanté Coconut & Cream blir det enkelt!

Med denna krämiga likör blandar du enkelt läckra cocktails som för tankarna till varmare breddgrader.

Xanté Coconut Cream & Pear

186,00 kr


Xanté Coconut Cream & Pear passar att avnjutas som den är tillsammans med några isbitar, eller som ingrediens i cocktails.


Disaronno Velvet - en krämig amaretto

Sammetslen likör med intensiv arom! Disaronno Velvet är likören för dig som är förtjust i traditionell amaretto samtidigt som du älskar gräddlikör.

Avnjut med en isbit eller blanda i drinkar. På Disaronnos hemsida finns en mängd läckra recept med Disaronno Velvet.

Disaronno Velvet

219,00 kr


Disaronno Velvet har en sammetslen och gräddig textur och en söt, tydlig smak av världens mest populära italienska amaretto; Disaronno Originale. Kombinationen skapar en harmoni av oväntade smaknyanser.

Disaronno Velvet produceras av extraherad aprikoskärnolja som blandas med alkohol, socker och en essens av uppemot 20 utvalda örter och frukter som sedan blandas med grädde.


Poli Bomb - lyxig ägglikör från Italien

Ingen påsk utan ägglikör eller hur är det man brukar säga?!

Prestigefyllda grappaproducenten Poli har länge varit en av de starkast lysande stjärnorna på den italienska sprithimlen - speciellt när det kommer till kvalitet, tradition och hantverk. Därför är det extra roligt att deras ljuvliga ägglikör nu hittat till Systembolagets beställningssortiment.

Poli Bomb

225,00 kr


Klassisk, krämig ägglikör med härligt klargul färg. Söt och krämig arom med smak av ägg och toner av vanilj. Poli Bomb tillverkas enligt ett traditionellt recept från Bassano, som kräver användning av färska ägg, mjölk, socker och det mest symboliska destillatet från området: Grappa.