Takbaren Sthlm Under Stjärnorna är den nya vinterdestinationen.

Sommarens populära takpark har öppnat upp nu under vintertid för dem som vill roa sig på högsta nivå i Stockholm.

Sthlm Under Stjärnorna

Mitt i Stockholms city, 50 meter ovanför marken, ligger en stor takpark på 1 200 kvm. Här finns barer, utomhusbio, konstgalleri och under sommarhalvåret kan du utöva yoga eller träna i sommargymmet och se ut över takåsarna samtidigt. Sthlm Under Stjärnorna öppnades i maj och blev ett mycket populärt tillhåll för nattsuddande stockholmare, eftermiddagsminglare och andra festsugna besökare.

Vad många inte vet är att takbaren är öppen även under vintersäsongen. Den stora ytan med slottet nedanför och en magnifik utsikt över vattendragen och resten av huvudstaden har förvandlats till ett vinterland med olika vinteraktiviteter och värmande mat och dryck.

– Efter den enorma framgången i somras ville vi dryga ut det hela och omvandla Sthlm under stjärnorna till en året runt-destination, säger Henrik Jakobsen, verksamhetsansvarig för Sthlm Under Stjärnorna.

De populära filmvisningarna har fortsatt med filmklassiker på utomhusbion på söndagarna. Filmerna körs som eftermiddagsmatiné och startar klockan 16.00.

– Och varje fredag har vi konsert, tillägger han.

Det ordinarie utbudet av mat och dryck kompletteras med rykande heta soppor som gulasch, bouillabaisse och ett vegetariskt alternativ. Det finns också klassiska varma drycker som glögg och Irish coffee eller andra värmande drinkar skapade av takbarens bartenders. Blossa Värma är en alkoholfri nyhet som du kan avnjuta på taket.

Österrikisk curling

En del av taket förvandlas vintertid till en curlingarena med fem banor.

– Gäster får tävla mot varandra i Eistock, en österrikisk version av curling, säger Henrik Jakobsen.

Spelet går ut på att med fyra stenar komma så nära duvan (en liten målkloss som placeras i mitten av målområdet) som möjligt. Banan bokas innan du besöker takåsarna för att försäkra dig om plats.

De som lätt fryser behöver inte vara oroliga för att ta sig upp på takåsarna fast det är vinter.

– Vi kan ta emot 600 personer under tak och väggar, säger Henrik Jakobsen övertygande.

Bland annat finns det två inglasade boxar som skyddar från kyla, vind och snö. Den stora tar 350 personer och är försedd med infravärme.

Ett exklusivt chambre separée med utsikt

The Box

Nyheten på taket är den lite mindre The Box – ett rustikt orangeri där väggarna av glas ger en panoramautsikt över Stockholm. The Box är tänkt att bli ett mer sofistikerat komplement till den lekfulla takterrassen och kommer att fungera som ett chambre separée som kan användas för middagar i avskildhet eller vid till exempel lanseringsevent.

– Tanken med The Box är att dra ner pulsen och höja kvaliteten. Genom att placera ett orangerie på Sthlm Under Stjärnorna breddar vi utbudet ytterligare, samtidigt som vi tillför en annorlunda och exklusiv yta som alltid kan abonneras för middagar eller mingel. säger Henrik Jakobsen

Urban Escape är det nya nöjeskvarteret

Sthlm Under Stjärnorna ligger på Hotel At Six takterass vid Brunkebergstorg i Stockholm. Den ingår i den storsatsning som på senare tid har skett för att utveckla området, som för bara några år sedan var ganska trist och en plats som man helst undvek fram på småtimmarna. Nu har kvarteret som kallas för Urban Escape förvandlats till Stockholms nya hotell- och nöjeskvarter med flera hotell, restauranger och nattklubbar.

Bron till Sthlm Under Stjärnorna

Fakta

Så här kommer du till taket:

Du når Sthlm Under Stjärnorna via ingången vid Brunkebergstorg 2–4. Ta hissen upp till 14:e våningen till restaurang Tak och gå sedan mellan fastigheterna på en liten bro till taket som ligger bredvid Gallerian. Totalt utgör Tak och Sthlm Under Stjärnorna 2 500 kvadratmeter taklandskap med 360 graders utsikt över hela Stockholm. 

Info om öppettider samt bokning av curling finns på hemsidan sthlmunderstjarnorna.com

Bioprogrammet finns på Sthlm Under Stjärnornas Facebooksida.