O.P. Anderson Petronella Julsnaps - med smak av äpple.

Den första november släpps årets utbud av julsnapsar på Systembolaget. Bland urvalet finns populära O.P. Anderson Julaquavit, den moderna klassikern Prima Julsnaps och årets nyhet – O.P. Anderson Petronella Julsnaps.

O.P. Anderson Petronella Julsnaps

I november släpps årets julsnapsar på Systembolaget. En av dessa är O.P. Anderson Petronella Julsnaps.

O.P. Anderson Petronella Julsnaps är en snaps med smak av äpple och pomerans som precis som originalprodukten O.P. Anderson Petronella har en lägre alkoholhalt än de traditionella snapsarna.

– När vi lanserade O.P. Anderson Petronella såg vi det lite mer som en sommarsnaps, men märkte sedan att den passade väldigt bra till julbordet med sin äppelton och kryddighet. Så tänkte vi - varför inte göra en ännu juligare variant? Jag tog fram ett nytt recept som baserades på Petronella Original som kryddades upp med pomerans och sherry samtidigt som den fått en hint av fatkaraktär vilket passar bra till jul, berättar Jonas Odland, Aquavit Master Blender på O.P. Anderson Distillery.

Liksom alla O.P. Andersons produkter är O.P. Anderson Petronella Julsnaps ekologisk. Den kommer i en flaska om 350 ml och har en alkoholhalt på 35 %.

– Alkoholhalten är precis så hög så att den kan möta julbordets feta och smakrika rätter, samtidigt som den är betydligt lägre än de flesta andra snapsar man har på bordet. Det gör att den är mer tillgänglig för den som vanligtvis inte dricker snaps, fortsätter Jonas.

O.P. Anderson Petronella Julsnaps passar bra till alla julbordets rätter men rekommenderas extra till det småvarma och skinkan liksom de lagrade ostarna.

Bredvid Petronella Julsnaps på Systembolagets hylla hittas Prima Julsnaps, O.P. Anderson Julaquavit och Herrgårds Julsnaps. De fyra nubbarna kan med fördel ställas på julbordet allihopa och kombineras med olika rätter.

Jag brukar säga att man inte bara ska ha en enda snaps på julbordet. Till sillen och laxen kan man ha O.P. Anderson Julaquavit, för att sedan gå över till en något rundare snaps till det småvarma, såsom Petronella Julsnaps. Herrgårds julsnaps är särskilt god till kryddiga köttbullar, revbensspjäll och lagrad ost. Slutligen kan man testa Prima Julsnaps till det söta julgodiset och kolan, då den har en avrundad sötma från dadlar som passar fint till just det, säger Jonas.

O.P. Anderson Petronella Julsnaps

149,00 kr


Frisk och julig smak av äpple, pomerans och sherry med en tydlig kryddighet av kummin och toner av anis och fänkål. Fyllig rund och frisk smak med en liten fatkaraktär.