Sveriges främsta aquavit O.P. Anderson gräver guld i hela världen.

O.P. Anderson har återigen kammat hem guld i ett spritmästerskap. I årets upplaga av prestigefyllda San Fransisco World Spirits Competition vann O.P. Anderson den gyllene topplaceringen för  O.P. Anderson Aquavit. 

O.P. Björk, O.P. Klar och O.P. Orginal med utmärkelser

O.P. Anderson har gjort det igen, kammat hem guld i ett mästerskap inom sprit. Den 3 maj tillkännagavs resultatet i den senaste i raden av prestigefyllda sprittävlingar i världen, årets upplaga av San Fransisco World Spirits Competition. Här vinner O.P. Anderson den gyllene topplaceringen för O.P. Anderson Aquavit.

Medaljregn över O.P. Anderson 

Medaljregnet över O.P. Anderson fortsätter. I den eminenta sprittävlingen San Fransisco World Spirits Competition koras årligen världens mest förnäma spritsorter av en jury som provar alla produkter blint. O.P. Anderson Aquavit har vunnit Double Gold i kategorin Best Aquavit vilket betyder att samtliga i juryn, bestående av ett femtiotal respekterade och erfarna experter inom spritindustrin, har rankat produkten högst.

O.P. Anderson Orginal medalj

Double Gold ges endast till de absolut bästa spritskapelserna i världen. Det här priset är en fortsättning av framgångssagan för O.P. Anderson Aquavit. Redan i år har den också vunnit guld i bland annat International Spirits Competition, en tävling där även O.P. Anderson Björk Aquavit och O.P. Anderson Klar Aquavit tillägnats medaljer av ädlaste valör. 

- O.P. Anderson är ett ikoniskt varumärke som är en stor del av det svenska dryckesarvet. Att vi har fått dessa utmärkelser samt ett internationellt erkännande är inte bara storslaget och imponerande utan också ett bevis på att O.P. Anderson håller exceptionellt hög kvalitet. Jag är otroligt stolt och samtidigt ödmjuk över att få arbeta med Sveriges äldsta och mest anrika aquavit där gediget hantverk alltid står i centrum, säger Sanna Sundin, Senior Brand Manager på Altia.

O.P. Anderson stor del av svensk dryckeskultur

Sverige har en unik snapstradition med en historia som sträcker sig hundratals år bakåt i tiden. O.P Anderson Aquavit är Sveriges äldsta och mest anrika aquavit.  Sedan 1891 har den varit en stor del av vårt lands dryckeskultur då den lanserades av Carl August Anderson som en hyllning till sin far Olof Peter Anderson. 

Kryddad med de typiska svenska akvavitkryddorna kummin, anis och fänkål är den för många det självklara valet av snaps vid varje högtid. Kryddspriten är hantverksmässigt framställd på utvalda ekologiska råvaror och lagrad i sex månader på stora ekfat som är över 100 år gamla, vilket ger akvaviten en komplex, välbalanserad och mjuk smak. Idag tillverkas den helt enligt hantverksmässiga metoder på O.P. Anderson Distillery i Matfors utanför Sundsvall.

- Det känns helt fantastiskt att vinna så fina priser både för den 130-åriga O.P. Original, men även för de nyare recepten som jag knåpat ihop. Det finns inga genvägar, alla är gjorda med samma hantverksmetoder som tar fram det bästa ur de ekologiska kryddorna de är gjorda på, säger Jonas Odland, Master Blender för O.P. Anderson.

Utmärkelser för O.P. Anderson 2020 - 2021

Gold International Spirits Challenge, O.P. Anderson AquavitGold International Spirits Challenge, O.P. Anderson KlarGold International Spirits Challenge, O.P. Anderson BjörkDouble Gold, San Francisco World Spirits Competition, O.P. Anderson AquavitAquavit of the Year 2020, New York International Spirits Competition, O.P. Anderson AquavitGin Master Spirits Masters, O.P. Anderson Distillery London Dry GinBest Contemporary Gin Sweden World Gin Awards, O.P. Anderson Distillery London Dry Gin

Som om det inte vore nog fick O.P. Anderson även utnämningen Best of Class, Best Aquavit, i samma tävling.

O.P. Anderson, 700ml

299,00 kr


O.P. Anderson har en fyllig och balanserad kryddighet med tydlig smak av kummin och inslag av anis och fänkål. Servera gärna O.P. Anderson till förrätter med löjrom, rökt lax, skaldjur, din favoritsill eller till lagrad ost.

O.P. Anderson Klar

302,00 kr


O.P. Anderson Klar har en frisk och fyllig kryddighet av dillfrö och citron med inslag av kummin, anis och fänkål. Passar perfekt till allt ifrån löjrom, ostron och andra skaldjur till matjesill och vit fisk.

O.P. Anderson Björk

262,00 kr


O.P. Anderson Björk har en kryddig och frisk karaktär med toner av björksav och björkknopp, citronzest samt den klassiska O.P.-kryddningen kummin, anis och fänkål. Passar perfekt som bas i cocktails och utmärkt till det nordiska kökets rena smaker.