Bushmills Apples & Whiskey Highball.
En intensiv whiskeydrink med smak av äpple och lime med toner av choklad, honung och mogna frukter från Bushmills Single Malt 10 Years Old.
Läs mer »Grattis säger vi till Bushmills Causeway collection 2011 Banyuls Casks som tagit guld I “Årets Whisky Battle”.
Whisky Battle är en tävling där över 100 olika whiskeys blind testas av en jury och arrangeras av Allt om Whisky Magazine och Malter Magazine. Bushmills Causeway collection 2011 Banyuls Casks tog guld i kategorin ”Irländsk Whiskey åldersbestämd”.
Ett av kriterierna för att vara med och tävla är att din whisky måste finnas till försäljning i Sverige.
- Vi är mycket glada att denna fantastiska och lite udda Whiskey vunnit juryns hjärta, säger Martin Juréhn Nordic, Brand Ambassador Bushmills
Bushmills Causeway collection 2011 Banyuls Cask är en single malt som parallell lagrats på Olorosso samt ex-Bourbon fat som sedan lagts över på röda dessertvins-fat från Pyrenéerna i södra Frankrike.
Denna buteljering är första Whiskeyn från Bushmills på över 15 år tappas upp direkt från fat till flaska utan nedvattning.
- Mest spännande tycker jag kryddkickarna är i form av anis och svarta vinbärsblad som slår igenom Bushmills honungslena maltighet. Detta är en sensationell irländsk malt, en jätte bland whiskeys, säger Bushmills dåvarande Master Blender Helen Mulholland.
Bushmills 2011 Banyuls Cask har styrkan 53,2% och är buteljerad i oktober 2020. Whiskeyn släpptes på Systembolaget 26 januari 2020 i en upplaga på 1 500 flaskor.
Artikelnummer: 40862. Pris: 1019 kr.
1030,00 kr
Komplex smak med tydlig fatkaraktär, inslag av torkade fikon, aprikosmarmelad, pomerans, röda äpplen, knäck, marsipan, kryddor och vanilj.
En intensiv whiskeydrink med smak av äpple och lime med toner av choklad, honung och mogna frukter från Bushmills Single Malt 10 Years Old.
Läs mer »En pimpad och annorlunda variant av den klassiska kaffedrinken med en bas av Bushmills Original, brynt smör och päronsocker. Den här Irish Coffeen får en lite sötare och fruktigare smak och är en given succé efter middagen.
Läs mer »Daniel Winter skriver om irländsk whiskey. Om historien, om arvet och om nutiden.
Läs mer »