Nytt hållbart på romhyllan – Barracuda Caribbean Dark.

Nu är det dags för Barracuda att hoppa på det hållbara tåget - det när man lanserar Barracuda Caribbean Dark i hållbara PET-flaskor.

Barracuda Caribbean Dark

Från och med 1 december hittar du en ny mörk rom från Barracuda på romhyllan. Denna medvetna och smakrika rom kommer i två storlekar 35 cl och 75 cl. Men det bästa av allt (förutom smaken) är att produkterna är Fairtrade-certifierade och lanseras i miljövänliga PET-flaskor.

December är högtidernas månad då det klingas i glasen som aldrig förr. Nu kan du klinga både hållbart och gott – på samma gång. Barracuda Caribbean Dark är en mörk rom från Karibien, där premiumrom från olika karibiska länder blandats till en unik nyanserad sammansättning. Smaken är fruktig och något kryddig med en viss sötma och fatkaraktär samt har inbjudande inslag av torkad frukt, knäck, vanilj och arrak.

Hållbart val

För att Systembolaget ska kunna märka produkter med klassificeringen ”Hållbart val” måste vissa krav uppfyllas. Inom hållbara drycker ingår miljöcertifierad och socialt ansvar inom odling och produktion samt lägre klimattryck med avseende på förpackningen. Barracuda Caribbean Dark uppfyller alla dessa kriterier.

- Den mörka romtrenden är stark i Sverige och att kunna erbjuda konsumenterna ett hållbart alternativ på hyllan känns väldigt roligt. Liksom den tidigare försäljningssuccén Barracuda Gran Reserva är dessa nyheter också tillverkade på socker från Fairtrade-certifierade bönder och dessutom paketerade i miljövänliga PET- flaskor säger Catrin Söderberg, Senior Global Brand Manager på Anora. ­­­

Barracuda Caribbean Dark 700 ml

320,00 kr


Nyanserad, fruktig, något kryddig smak med sötma och tydlig fatkaraktär, inslag av torkad frukt, knäck, arrak, rostade nötter, vanilj, kardemumma och aprikosmarmelad. Serveras rumstempererad som avec eller används som drinkingrediens.

Barracuda Caribbean Dark 350 ml

170,00 kr


Samma läckra innehåll som i den stora flaskan, bara i en mindre förpackning. Även i den lilla flaskan är smaken fruktig och något kryddig med en viss sötma och fatkaraktär samt har inbjudande inslag av torkad frukt, knäck, vanilj och arrak.

Nya drinkrecept

Barracuda, som är Sveriges äldsta romvarumärke från 1930, är kanske mest känd för sin klassiska silverrom som var ett stående inslag på dåtidens cocktailfester. Under åren har Barracuda utvecklats både i design och produktvarianter. Den höga kvalitetsambitionen är dock den samma, liksom viljan att tillföra en avslappnad och okomplicerad lekfullhet till kategorin. Inför lanseringen av Barracuda Caribbean Dark fick därför bloggaren och cocktail- och romfantasten Niklas Falkman (@nick_falk på Instagram) chansen att skapa några drinkar med den nya rommen (se drinkarna nedan):

- Med sina snart 100 år är Barracuda svensk dryckeshistoria och det är roligt att se att ett så anrikt varumärke fortfarande har spritt i benen! Barracuda Caribbean Dark är en trevlig, nyanserad mörk blend som jag tycker gör sig extra bra i rörda, lite spritstarkare cocktails, som till exempel klassikern Chet Baker. Men den ger också bra kropp och sting till bubbliga highballs – ett toppenalternativ till nyårsskålen.

29.11.2023
Barracuda Vanilla Spiced

Barracuda


I nästan 100 år har Barracuda varit en av de mest populära romsorterna i Sverige.

Läs mer »