Calvados - provning online.

Hela 18 kilo äpplen går åt till en flaska av Boulard Calvados och ett 100-tal olika äppelsorter kan förkomma. Lär dig mer på denna provning.

Boulard X.O. Calvados Pays d'Auge

Boulards Calvados X.O. är sammansatt av 8-15-årig calvados från Pays d´Auge (det bästa äppeldistriktet), alla med helt olika smaker och karaktärer beroende på årgång och exakt var äpplena plockats. Hela 18 kilo äpplen går åt till en enda flaska och upp till ett 100-tal olika äppelsorter kan förkomma. Den idealiska blandningen är 40 % bittra, 40 % söta och 20 % syrliga äpplen. Boulard Calvados dubbeldestilleras över öppen eld i pot stills (destillationspannor) av koppar, en mycket hantverksmässig och relativt långsam metod.

Provningen leds av folk o folks egen dryckesexpert Mats Claësson tillsammans med en inbjuden gäst. Gå gärna in på Systembolagets hemsida för att se vilka butiker som lagerför produkten, annars går det självklart att beställa den till din butik.

Vi provar:

Boulard X.O. Calvados Pays d'Auge

519,00 kr


Boulard X.O. har en nyanserad doft av mogna äpplen, rostade mandlar, kryddnejlika och fat. Smaken är balanserad och mild med lång eftersmak.

Se hela provningen här: