Aqua di Venus – ny årgång av det högklassiga rosévinet från Toscana.

I den specialdesignade flaskan, som för tankarna till formen och räfflorna på en snäcka, finns en prestigerosé från Ruffino som inspirerats av havet och kärleken.

Ruffino Aqua di Venus Rosé

Prestigerosé som inspirerats av havet och kärleken

Svenskarna har fått smak på mer exklusiv rosé

De senaste årtiondena har världens vinproducenter tagit rosévinerna mer på allvar och det har skett en enorm kvalitetsförbättring. Om vi tittar på Systembolagets försäljning 2020 så var rosé den vinkategori som ökade mest (stod för 8% av den totala vinförsäljningen) och den största procentuella ökningen var de mer exklusiva rosévinerna. Vinerna från 100 kronor och uppåt ökade med hela 34,2% mätt i värde. Så det är ingen tvekan om att svenskarna har fått smak på mer exklusiv rosé såsom Aqua di Venus Rosé.

Aqua di Venus med fruktighet och fräschör från havet

Druvorna som handskördas kommer från kustnära vingårdar i Maremma som ligger i södra Toscana. Några av världens främsta roséviner gynnas av svala vindar från havet som ger fruktighet och fräschör till vinerna, och det samma gäller Aqua di Venus. Namnet är en hyllning till just havet och kärleken.

Aqua di Venus Rosé

209,00 kr


Ny utmärkt årgång av Aqua di Venus Rosé

Årgång 2020 är en utmärkt årgång i området och det är ingen tvekan om att Ruffino förvaltat de fullmogna druvorna på ett ypperligt sätt. Vinet är en omsorgsfull blandning av druvorna Syrah, Sangiovese och Pinot Grigio och man finner en intensiv och nyanserad doft med inslag av röda körsbär, citrus, färska örter, cantaloupemelon och en fläkt av färska blommor. Smaken är elegant och fruktig med fina toner av röda frukter, färska örter, apelsin, blommor och våt sten.

Ypperligt vin som förgyller maten och tillfället

Aqua di Venus är en utmärkt sällskapsdryck, men även ett ypperligt och högklassigt rosévin tillsammans med mat. Drick det till kraftiga fiskrätter, fisk- och skaldjurssoppor, sallader, lättare kötträtter och andra fräscha anrättningar som hör den varmare årstiden till. Varför inte hylla havet och kärleken genom att grilla Sea Bream och grönsaker som serveras med gremolata? En förening som ger en vink om livets mening.

Venus – kärlekens gudinna född ur havets skum

Venus, kärlekens gudinna, skall enligt den romerska mytologin vara född ur havets skum stående på en stor snäcka. Ett av de mest kända konstverken som skildrar detta är Sandro Botticellis Venus födelse som slutfördes 1485. Venus snäcka förs mot stranden med hjälp av vindguden Zefyros och hans gemål Chloris där hon tas emot av vårens gudinna som står beredd att klä henne. Flaskan, som är specialdesignad, skall föra tankarna till formen och räfflorna på en snäcka.

Ruffino Aqua di Venus Rosé

Ruffino - en producent med hållbar odling

Ruffino har väl utvecklade metoder vad det gäller hållbar odling (sustainability) och socialt ansvar. I allt arbete som sker på Ruffinos sex anläggningar i Toscana tar man stor hänsyn till miljön. Vad gäller vingårdsarbetet har man upprättat en handbok med metoder som minimerar användandet av kemikalier, samtidigt som man ökar jordmånens fertilitet och livskraft genom bland annat naturlig gödsel. Företagets miljöpolicy har stark inriktning på det ekologiska fotavtrycket rörande energiåtgång, utsläpp av växthusgaser och hushållning av vatten.

På egendomen La Solatia, har man bland annat anlagt våtmarker som på naturlig väg renar vineriets spillvatten och som därför kan återanvändas till både bevattning och rengöring. Ruffino har även ett samarbete med universitet i både Milano och Florens, där man exempelvis tar fram miljövänliga metoder för att bekämpa sjukdomar i vingården. Ruffino har fått erkännande för sina ansträngningar genom miljöcertifieringen ISO 14001 och 2017 vann Ruffino Constellations Brands Sustainability Award.