3 i topp: Viner till Alla hjärtans dag.

Ibland vill vi belysa några viner som passar extra bra vid särskilda tillfällen, eller som helt enkelt utmärker sig i sin kategori. Den här gången tipsar vi om tre viner som passar extra bra att fira kärleken med.

3 i topp: mousserande roséviner till Alla hjärtans dag.

Den 14 februari firar vi helgonet Valentins dag, eller som de flesta säger: Alla hjärtans dag. Många tar tillfället i akt att visa lite extra uppskattning till någon eller några man håller kär, som en partner, en förälder eller en god vän.

Och ingen vinkategori skriker väl firande så mycket som de mousserande vinerna? Till denna kärlekens dag passar dessutom ett rosébubbel som handen i handsken. Vi bad vår dryckesexpert Mats Claësson lista tre viner han tycker passar extra bra för Alla hjärtans dag och här är topp 3-listan som blev resultatet.

3 i topp: Alla hjärtans dag-bubbel

Rotari Brut Rosé

139,00 kr


Rotari producerar riktigt högklassiga bubbel från norra Italien. Detta torra rosébubbel är ett perfekt sätt att inleda en romantiskt kväll på. Elegant, fruktig doft med inslag av smultron, blodgrape, kex och persika och med en fin brödig ton. Torr, frisk, fruktig och elegant smak med inslag av smultron, persika och blodapelsin.

Goldeck Zweigelt Rosé Sekt

99,00 kr


En sprudlande rosa nyhet från den väletablerade österrikiska vinproducenten Goldeck. Perfekt till de fyllda krustaderna eller crostinin du förberett innan den romantiska middagen. Dess attraktiva rosa färg och delikata bubblor kompletteras av en bouquet med antydningar av röda bär och en finstämd balans av syra och sötma.

Platino Pink Moscato

79,00 kr


Till desserten eller godismyset i soffan: Platino Pink Moscato. Perfekt till geléhjärtanen! Här finns en fräsch och blommig doft med inslag av röda bär, litchi och örter. Söt, bärig, något blommig smak med inslag av litchi, röda bär, citrus och örter.

Funderar du på att överraska din älskling med en romantisk middag? Vi har satt ihop en lagom avancerad trerätters Alla hjärtans dag-middag. Du hittar menyn här. »