3 i topp: Vintips till Mors dag.

Mors dag, den 25 maj 2024, firar vi alla fantastiska mödrar vi aldrig hade klarat oss utan. Om mamma uppskattar ett gott vin hittar du tre goda tips här nedan.

Vintips till Mors dag.

Det finns inget rätt eller fel sätt att fira Mors dag – alla har sina egna traditioner. Kanske tänker du bjuda mamma på middag, eller letar efter en present hon skulle uppskatta? Vi har låtit vår dryckesexpert Mats Claësson lista tre tips på riktigt trevliga viner som passar till Mors dag 25 maj.

Perfekt om du exempelvis tänk bjuda på snittar och bubbel som inledning, för att sen gå vidare med en finare huvudrätt, kanske med nöt- eller viltkött där en Barolo passar finfint till. Och sist men inte minst en smarrig dessert som kan serveras med ett ypperligt dessertvin.

3 fina pavor till Mors dag:

André Clouet Brut Rosé

435,00 kr


Fina, rosa bubblor som dessa är ett ypperligt sätt att säga "tack för allt" och "jag älskar dig". André Clouet Brut Rosé är svagt rosa och doften medelstor och påfallande elegant i en stram och svalt bärig stil med finstilta nyanser av blodgrapefrukt, röda äpplen, smultron och nygräddat vetebröd.

Borgogno No Name

309,00 kr


Ett vin som förtjänar uppskattning – precis som mamma. Borgogno No Name doftar ljuvligt av körsbär, nypon, rosor och choklad. Smaken är klassiskt stram med toner av mörka körsbär, fat, salvia, rosor och tobak.

Ruffino Serelle Vin Santo del Chianti DOC

199,00 kr


Tycker mamma om att baka och bjuda på desserter? Då kanske ett riktigt härligt dessertvin passar. Ruffino Serelle Vin Santo har en angenäm doft med inslag av apelsinskal, knäck och chokladkola. I smaken märks söta toner av torkad aprikos, russin, nötter och en aromatisk kryddighet.