5 bästa vintipsen för en mysig hemmakväll.

Så här i början av året är vi många som mest ser fram emot en avslappnad hemmakväll i soffan, kanske framför en värmande brasa. Här listar vi några viner som är som gjorda för dessa tillfällen!

Två glas vitt vin framför en braseld.

Kallt ute, mörkt redan innan middagen och på det en inflation som gör att många av oss drar ner på utemiddagar, teatrar, konserter och annat roligt. Det är verkligen en period vi vill umgås med familj och vänner i hemmet och göra det bästa av det.

Så tänd brasan, sätt på lite avslappnande musik, kanske tänd några ljus och ställ fram något gott att småäta på. Och öppna en flaska vin som passar den mysiga stämningen! Här tipsar vi om några sällskapsviner, eller "pratviner", perfekta för den mysiga hemmakvällen.

5 viner för en mysig hemmakväll:

Robert Mondavi Napa Valley Chardonnay

379,00 kr


Kanske hade du tänk knapra på lite salta nötter? Då passar en smörig chardonnay utmärkt att mysa med. Robert Mondavi Napa Valley Chardonnay har en nyanserad och inbjudande doft. Smaken är rik och intensiv med fina nyanser av tropiska frukter, persika, fat, rostade nötter, popcorn och ett stråk av grapefrukt och lemoncurd.

Ruby Zin Bag-in-Box

279,00 kr


Om ni är många som myser framför brasan kanske en bag-in-box är ett smidigare alternativ? Vi tipsar då om det mjuka och histaminfattiga rödvinet Ruby Zin, av druvorna zinfandel och ruby cabernet. Ett vin med bärig, mycket mjuk smak med inslag av blåbär, hallon, örter och vanilj.

Camp Sparkling Brut

38,00 kr


Vill din älskling knäcka upp en öl men du känner mer för bubbel? Då är CAMP Sparkling Brut perfekt! Antingen häller du upp det franska mousserande vinet som det är, eller så kan du blanda någon enkel, trevlig drink med den. Kanske en Bellini, Mimosa eller Spritz?

Allesverloren Shiraz

129,00 kr


Ett riktigt "sitta och smutta på länge"-vin har du här, perfekt för de förtroliga samtalen med bästa vännen. Allesverloren Shiraz har en doft med inslag av plommon, björnbär, skogshallon och kryddor. Elegant med mjuk tanninstruktur och välintegrerade fat. Lång eftersmak.

Mezzacorona Pinot Grigio Riserva

109,00 kr


Gör i ordning en ishink och ställ så att ni når den. Där i ställer ni en flaska av detta läckra vin från norra Italien. Fruktig, lätt aromatisk doft med inslag av tropisk frukt och fat. Torrt, friskt och fruktigt vin med inslag av fat, kryddor, lime och päron.

Fler vintips på folkofolk.se: