Bakom varje framgångsrik glögg står en kvinna.
Hur hantverksmässig är egentligen glöggtillverkning? Vi har fått en pratstund med Chief Blender, Åsa Orsvärn om arbetet med svenskarnas favoritglögg BLOSSA.
Läs mer »Blossa har i år startat en auktion där högstbjudande vinner en exklusiv glöggprovning för 10 personer på Ulfsunda slott med Chief Blender Åsa Orsvärn. Pengarna går oavkortat till Musikhjälpen 2022.
Tycker du liksom vi att glögg förtjänar att stå i finrummet mer? Då kanske en slottsprovning av glögg skulle vara något för dig? Samtidigt kan du bidra till att hjälpa barn på flykt.
Provningen sker den 21 december på Ulfsunda slott strax utanför Stockholm, och efter provningen ingår en läcker fyrarättersmiddag med tillhörande vinpaket.
Ni välkomnas på fördrink 18:30 och visas sedan ner för en privat sittning i Ulfsunda slotts vackra vinkällare. Här får ni träffa Åsa Orsvärn, Chief Blender på Blossa, som berättar om de olika glöggsorter ni får prova. Ni får även lära er om Blossas historia och hantverk. Ni får smaka de traditionella produkterna, Trestjärnig-sortimentet och även unik möjlighet att smaka tidigare årgångsglögg som inte finns till försäljning. Efter provningen får ni njuta av en fyrarättersmiddag inklusive exklusivt vinpaket.
Foto: Thomas Wingstedt
Glöggprovningen hålls som ett bidrag till Musikhjälpen 2022 och den som lägger högst bud vinner. För att vara med i auktionen går du in på Tradera och lägger ett bud på Blossas exklusiva glöggprovning. Pengarna går sedan oavkortat till årets Musikhjälpen, och bidragen i år går till att öka tryggheten och förbättra tillvaron för barn och unga under 18 år som lever i pågående flyktsituationer runtom i världen. Läs mer om Musikhjälpen här. Sista dag att lägga bud är 18 december 2022, kl 15:17.
Detta ingår på Ulfsunda slott:
Unik upplevelse för max 10 personer
Provning av Blossa glögg – inklusive tidigare årgångsglögg – med chief blender Åsa Orsvärn.
Fyra rättersmiddag inklusive exklusivt dryckespaket.
Övrig info:
Åldergräns 18 år.
Vinnaren bekostar själv eventuell resa och logi.
Upplevelsen gäller max 10 personer.
Datumet 21 december 2022 är fast och går inte att ändra. Tiden kl 18.30 något flexibel.
Maten går att anpassa efter allergier eller annan specialkost.
Provningen och dryckespaketet går att göra helt alkoholfri.
Hur hantverksmässig är egentligen glöggtillverkning? Vi har fått en pratstund med Chief Blender, Åsa Orsvärn om arbetet med svenskarnas favoritglögg BLOSSA.
Läs mer »I år har Blossa tagit sig till New Orleans och inspirerats av gatorna där jazzmusiken vibrerar och intrycken flödar.
Läs mer »Blossa Rosé är en torrare och fruktigare glögg som har ett friskt rosévin som bas. Blossa Rosé serveras med fördel kall med en isbit eller två i - men självklart kan du värma den också.
Läs mer »Nya regelverk inom EU gör att glögg smaksatt med rom inte får kallas glögg. Därmed får inte den populära Trestjärniga Blossaglöggen spetsad med rom kallas glögg längre.
Läs mer »