6 goda boxviner till jul och nyår - vitt och rosé.

Många förknippar den mörka, kalla årstiden med rött vin men här vill vi lyfta det vita vinet och rosén som ett trevligt alternativ. Perfekt till julens kalkon, lax och brysselkål..

Julmiddag och vitt vin i glas

Bag-in-box - en populär förpackning som passar både under granen och till grannen. Den praktiska vinboxen är ypperlig till kommande ledigheter under jul och nyår.

Många förknippar den mörka, kalla årstiden med rött vin men här vill vi lyfta det vita vinet och rosén som ett trevligt alternativ till många av rätterna till jul och nyår. Till julens kalkon, rostade grönsaker och gravade lax väljer du med fördel ett vitt vin. Likaså till löjromstoasten eller ostronen till nyår.


6 trevliga boxviner och recept som passar till:

1. CHILL OUT Chardonnay

CHILL OUT Chardonnay Australia

219,00 kr


En australiensk Chardonnay med angenäm fruktighet och klädsam kryddighet från ek. Har du som tradition att servera en julkalkon är detta ett vin som passar som handen i handsken. Om du har gäster som inte äter kött, servera gärna grillade grönsaker - men gör tillräckligt mycket, för även kalkonätarna kommer att kasta sig över dessa läckerheter.

2. Las Moras Organic Chardonnay

Las Moras Organic Chardonnay Reserve, Box 3 liter

239,00 kr


Till den här läckra rätten med kyckling i ugn rekommenderar vi ett glas ekologiskt vin från Argentina. Smaken är torr med en lätt fet textur och inslag av tropisk frukt, fat och vanilj.

3. Drostdy-Hof Chardonnay

Drostdy-Hof Chardonnay Viognier, box

239,00 kr


Ett fräscht och fruktigt vin från Sydafrika. Varför inte ta ett glas och sätta sig till ro med boken man fick som julklapp. Kanske låter du även vinet följa med till årets slut och serverar tillsammans med en lyxig risotto med smörstekta kantareller.

4. Drostdy-Hof Chenin Blanc

Drostdy-Hof Chenin Blanc, 3000ml, box

219,00 kr


En sydafrikansk Chenin Blanc som är ett bra köp i boxdjungeln! Vinet har en fruktig och frisk doft av tropisk frukt, äpple, grapefrukt, lime och persika. Frisk och fruktig smak med tydliga nyanser av tropisk frukt, lime, persika och äpplen.

5. Castillo de Gredos Blanco

Castillo de Gredos Blanco, 3 liters Box

179,00 kr


Ett bra vardagsvin som blivit mångas favorit under de 20 år som boxen funnits på Systembolagets hyllor. Castillo de Gredos Blanco har en medelstor doft med inslag av päron, örter och honung. Smaken är torr och fruktig med inslag av honungsmelon och gråpäron. Perfekt som sällskapsdryck.

6. CHILL OUT Shiraz Rosé

CHILL OUT Shiraz Rosé California

219,00 kr


Rosévin är ju mest förknippat med sommaren, men börjar drickas mer och mer även under andra årstider. Varför inte som en aperitif eller sällkapsvin under helgerna i december. Eller - hoppa i sommarkläder och arrangera en picknick på vardagsrumsgolvet med gyllene quesadillas.