6 goda boxviner till jul och nyår - vitt och rosé.

Många förknippar den mörka, kalla årstiden med rött vin men här vill vi lyfta det vita vinet och rosén som ett trevligt alternativ. Perfekt till julens kalkon, lax och brysselkål..

Julmiddag och vitt vin i glas

Bag-in-box - en populär förpackning som passar både under granen och till grannen. Den praktiska vinboxen är ypperlig till kommande ledigheter under jul och nyår.

Många förknippar den mörka, kalla årstiden med rött vin men här vill vi lyfta det vita vinet och rosén som ett trevligt alternativ till många av rätterna till jul och nyår. Till julens kalkon, rostade grönsaker och gravade lax väljer du med fördel ett vitt vin. Likaså till löjromstoasten eller ostronen till nyår.


6 trevliga boxviner till jul & nyår:

1. CHILL OUT Chardonnay

CHILL OUT Chardonnay Australia

239,00 kr


En australiensk chardonnay med angenäm fruktighet och klädsam kryddighet från ek. Har du som tradition att servera en julkalkon är detta ett vin som passar som handen i handsken. Om du har gäster som inte äter kött, servera gärna grillade grönsaker – men gör tillräckligt mycket, för även kalkonätarna kommer att kasta sig över dessa läckerheter.

2. Las Moras Organic Chardonnay

Las Moras Organic Chardonnay Reserve, Box 3 liter

229,00 kr

247,00 kr


Till laxen tycker vi absolut du ska välja ett glas Chardonnay från Argentina. Smaken är torr med en lätt fet textur och inslag av tropisk frukt, fat och vanilj. Vinet är torrt och fräscht och passar utmärkt till fisk och skaldjur!

3. Bourgogne Chardonnay

Bourgogne Chardonnay

335,00 kr


Bourgogne Chardonnay är ett runt, rikt och generöst vin med solmogen frukt, bra balans och inslag av päron, persikor, äpple, passionsfrukt, blommor och mineral. Passar fint till både fisk, fågel och krämiga ostar.

4. Welmoed Chenin Blanc

Welmoed Chenin Blanc

149,00 kr


Welmoed Chenin Blanc är ett vin med fruktig doft med inslag av gula äpplen, citron, persika, päron och örter. Smaken är fruktig och frisk med toner av gula äpplen, persika, citron, päron, bivax och örter.

5. Castillo de Gredos Blanco

Castillo de Gredos Blanco, 3 liters Box

195,00 kr


Ett bra vardagsvin som blivit mångas favorit under de 20 år som boxen funnits på Systembolagets hyllor. Castillo de Gredos Blanco har en medelstor doft med inslag av päron, örter och honung. Smaken är torr och fruktig med inslag av honungsmelon och gråpäron. Perfekt som sällskapsdryck.

6. CHILL OUT Shiraz Rosé

CHILL OUT Shiraz Rosé California

229,00 kr

247,00 kr


Rosévin är ju mest förknippat med sommaren, men börjar drickas mer och mer även under andra årstider. Varför inte som en aperitif eller sällkapsvin under helgerna i december. Eller - hoppa i sommarkläder och arrangera en picknick på vardagsrumsgolvet med gyllene quesadillas.