3 fängslande nyheter från The Prisoner.

The Prisoner Wine Company fångar vårt intresse med två spännande cabernet sauvignon och en läcker zinfandel.

Saldo, The Prisoner och Unshackled.

The Prisoner Wine Company fångar vårt intresse med två spännande cabernet sauvignon och en läcker zinfandel.

Kraftfull cabernet sauvignon från Napa Valley

The Prisoner Wine Company lanserade sitt första vin, The Prisoner, för 20 år sedan och var då en innovativ blandning av ovanliga druvor i Kalifornien. De lätt provokativa etiketterna är inspirerade av etsningen "Petit Prisonnier" av den spanska konstnären Francisco Goya.

Företaget som idag producerar en rad olika viner har också viner under namnen SALDO och UNSCHAKLED. The Prisoner Wine Company arbetar mycket med sociala hållbarhetsfrågor och har samarbete med flera organisationer som arbetar med brottsförebyggande åtgärder, samt för en bättre miljö inom den amerikanska fångvården. Vineriet, som är öppet för besökare, ligger vid den mytomspunna Highway29 i Napa Valley. Ansvarig vinmakare är Chrissy Wittmann som tillsammans med sitt team samarbetar med mer än 100 vinodlare i Kalifornien.

Nu lanserar vi den härligt fruktiga och kraftfulla The Prisoner Cabernet Sauvignon från Oakville i Napa Valley. Vinet får en nyanserad smakbild genom mindre andelar av både merlot, malbec, syrah, petite sirah och charbono (heter douce noire i Frankrike).

The Prisoner Cabernet Sauvignon

769,00 kr


The Prisoner Cabernet Sauvignon har en maffig doft med inslag av mörka plommon, svarta vinbär, fat, vanilj samt en fläkt av brödkryddor. Smaken är rik och fruktig med intensiva toner av mörka körsbär, cassis, plommon, björnbär, fat och kryddor.

En befriande god cabernet sauvignon

UNSHACKLED Cabernet Sauvignon från toppårgången 2019 får smaklökarna att bete sig som korna vid det årliga kosläppet. Ett mycket intensivt och generöst vin signerat Chrissy Wittmann. Lägg en stadig biff på grillen och du är hemma.

UNSHACKLED betyder bland annat "befriad från bojor" och etiketten pryds av avancerat kodlås i metall.

UNSHACKLED Cabernet Sauvignon

309,00 kr


Ett intensivt och generöst vin som exempelvis passar till grillat kött.

Zinfandel för grillkvällarna

Ett vin som verkligen visar druvan zinfandels kvalitet. Används med fördel till medelkraftiga och kraftigare anrättningar på kött, fågel eller grönsaker. Det är ett ypperligt vin till maträtter från grillen och klarar även väl söta smaker samt viss kryddhetta.

SALDO är en blandning av olika druvor från hela 100 olika vingårdar. Det är också en blandning av olika årgångar, en så kallad Non Vintage (NV). Efter en omsorgsfull vinifiering lagras vinet under 9 månader i fat av fransk och amerikansk ek, där 30% är nya fat.

SALDO Zinfandel

409,00 kr


SALDO Zinfandel har en inbjudande och intensiv doft av mörka bär, svart te, lakrits, och kryddor. Smaken är rik med fina mjuka tanniner och en intensiv, fyllig och fruktdriven smak med toner av mörka bär, te, kryddor, fat och en fläkt av mörk choklad och nypon.