Nytt vin med smak av Sicilien.

Nu lanserar CHILL OUT Terre Siciliane Catarratto Zibibbo Organic i Systembolagets beställningssortiment. Ett aromatiskt och friskt vitt vin från Sicilien gjord av de ekologiskt odlade druvorna catarratto och zibibbo.

CHILL OUT Terre Siciliane Catarratto Zibibbo Organic med pasta och citron

I CHILL OUT European Collection lanseras Terre Siciliane Catarratto Zibibbo Organic - ett sicilianskt solkysst och generöst vitt vin, på ekologiskt odlade druvor från den familjeägda vingården Baglio Diar på Siciliens västra udde. Druvblandningen ger ett generöst vin i fruktig och blommig stil med smak av Sicilien.

- Vi ser en ökad efterfrågan på vita viner med aromatisk karaktär och frukt. Den mat- och vinintresserade konsumenten vill dricka något mer än strama vita viner med hög syra. Därför känns det extra roligt att lansera ett vin som matchar denna efterfrågan. Terre Siciliane Catarratto Zibibbo Organic är ett vin med blommiga aromer, smaker av honungsmelon, päron och fläder i en generös och fruktig stil, säger Anna Bastin Löwgren, Wine & portfolio Development för CHILL OUT.

Med smak av Sicilien

Vinmakaren har skapat ett vin på de sicilianska druvorna catarratto och zibibbo, druvor med en lång historia från vinproduktion runt Medelhavet. Catarratto odlas över stora delar av Sicilien och är känd ända sedan 1600-talet. Den bidrar med syra och fin struktur. Druvan Zibibbo, mer känd som Muscat d’Alexandrie, bidrar med de aromatiska tonerna. Tillsammans skapar de ett fruktigt och friskt vin med blommiga aromer.

- Terre Siciliane Catarratto Zibibbo Organic passar väl med klassiska råvaror från Sicilien; sardiner, bläckfisk, musslor, krabba och andra skaldjur. Tack vare vinets aromatiska stil passar det även till rätter som smakmässigt har lite hetta i sig. Vinet kan också serveras precis som det är, som ett sällskapsvin. Har du inte upptäckt viner från Sicilien är det hög tid, Medelhavets största ö har en mycket levande vin- och matkultur. CHILL OUT European Collection består av fantastiska viner från olika vingårdar i Europa och är hantverk från olika vinmakare som vi lärt känna genom åren, säger Anna Bastin Löwgren.

CHILL OUT Terre Siciliane Catarratto Zibibbo Organic

79,00 kr


Detta fruktiga, aromatiska och friska vin från Sicilien är en blend av ekologiska catarratto- och zibibbo-druvor. Blommiga aromer med smaker av honungsmelon, päron och fläder i en generös, fruktig stil.

Vinet passar fint till asiatiska rätter med lite chillivärme, pastarätter, mjuk getost, krabba och andra skaldjur.

Terre Siciliane Catarratto Zibibbo Organic ingår i CHILL OUTs serie European Collection.

CHILL OUT samarbetar med utvalda kvalitativa vingårdar både i Europa och i övriga delar av världen. Vinet buteljeras i en lättare glasflaska, vilket ger lägre CO2 utsläpp jämfört med en traditionell glasflaska och är märkt som ett klimatsmart val.