Il Capolavoro Bianco – det italienska mästerverkets uppföljare.

Il Capolavoro Appassimento Rosso lanserades förra åter och blev snabbt en succé, som bevisar att svenskarnas intresse för de italienska vinerna håller i sig. Nu utökas vinfamiljen med nya Il Capolavoro Bianco.

Il Capolavoro Bianco på ett torg.

De röda vinerna från bland annat Toscana och Piemonte har länge rönt framgångar på den svenska marknaden, men de vita vinerna har inte fått samma välförtjänta uppmärksamhet. Nu kommer ett nytt vitvin som har chansen att väcka vindrickarens intresse.

2023 lanserades Il Capolavoro (som betyder "mästerverket"), ett appassimentovin som tillverkas i regionen och som har en en generös fruktighet med inslag av färska röda bär som skogshallon och jordgubbar. Både flaskan och boxen tog emot mycket väl av den svenska befolkningen och gick snabbt från beställningssortiment till fast sortiment i de flesta Systembolagsbutiker i landet.

Italienskt vitvin till fisk och skaldjur

Nu växer Il Capolavoro-familjen när man även lanserar ett vitt vin i samma serie, Il Capolavoro Bianco. Ett fruktigt vitvin du med fördel serverar väl kylt till de salta tilltuggen eller vit fisk eller skaldjur.

– Att Il Capolavoro Appassimento Rosso redan har hittat till så många svenskars hjärtan är helt fantastiskt. Därför är det extra roligt att kunna erbjuda ytterligare ett tillskott till den här vinfamiljen i form av nyheten Il Capolavoro Bianco. Trots sin otroligt försynta prislapp visar vinet upp många olika lager av smaker, säger Monia Jensen, Senior Business Development Manager på Anora.

Il Capolavoro Bianco

67,00 kr


Ett generöst torrt och fruktigt vin med fin syra och slipad mineralitet, med ett rent och elegant avslut. En perfekt aptitretare när det bjuds charkuterier eller till rätter med fisk och skaldjur.

Apulien ligger vid Italiens "klack" och är en av de italienska regionerna som trendar just nu om vi pratar om vin. Här finns en guldgruva av gynnsamma odlingsförhållanden som gör att druvorna både håller god kvalitet och ger hög skörd.

Il Capolavoro Bianco lanseras den 15 januari i Systembolagets beställningssortiment.