Ny bubblare i Don Simons vinserie.

Succén med vinerna från Don Simon fortsätter – näst på tur kommer ett pärlande läckert bubbel: Don Simon Seleccion Brut.

Don Simon Seleccion Brut.

Först ut var Don Simon Nature Chardonnay som tätt därefter följdes av ett friskt rosévin till sommaren: Don Simon Nature Tempranillo Rosé. Lite senare under förra året gjorde Don Simon Nature Cabernet Sauvignon entré på Systembolaget och nu kommer den fjärde lanseringen i serien och även pusselbiten som har saknats: Ett mousserande vin.

Don Simon Seleccion Brut är ett livligt och uppfriskande bubbel med fruktiga toner och väl balanserad syra som möts upp av en subtil sötma. Detta gör att bubblet passar utmärkt till en mängd olika rätter, tillbehör och tillfällen.

Liksom de tidigare vinerna från Don Simon kommer denna nyhet till ett välkommet pris: 72 kronor. Detta utan att tumma på kvaliteten som samtliga viner i serien håller, något som gjort dem omåttligt populära bland konsumenterna.

Klimatsmart husbubbel

Spanska producenten García Carrión är det största vinföretaget i Europa och känd bland annat för sitt stora hållbarhetsfokus. I linje med detta är Don Simon Seleccion Brut buteljerad i en lättviktsflaska som har betydligt lägre klimatavtryck än den klassiska, tunga glasflaskan.

Don Simon Seleccion Brut är ett perfekt husbubbel att ha hemma för oväntade festliga tillfällen eller när andan faller på. Kanske till några enkla tapas som vitlöksräkor eller chilimarinerade oliver?

Don Simon Seleccion Brut

72,00 kr


Don Simon Seleccion Brut har en intensiv doft av päron och citron med en blommig touch. Smaken är lätt och elegant med smak av päron och citrus som balanseras av en bra syra och en angenäm fruktsötma.