Vi välkomnar Nau Mai – frisk sauvignon blanc från NZ.

Den 1 februari lanseras ett vin som fångar själva essensen av Marlborough, Nya Zeeland. Nau Mai Sauvignon Blanc kan räknas som ett av de bästa vinerna från regionen och kommer nu till Sverige i miljövänlig PET-flaska.

Nau Mai från Marlborough, Nya Zeeland.

"Nau Mai" är en hälsningsfras på maori, det språk ursprungsbefolkningen i Nya Zeeland talar. Och detta vin är verkligen ett välkommet tillskott i vår portfölj.

Nau Mai är ett av de mest historiska vinerierna i Marlborough, med 15 hektar vinodlingar och en tillverkning på runt 60 000 flaskor per år. Här är odlingsförhållandena optimala med svalt havsklimat och varierande dagstemperaturer, inte minst för druvan sauvignon blanc som blivit lite av Nya Zeelands nationaldruva.

Nau Mai har länge varit en symbol för kvalitet och innovation. Engagemanget för miljön genomsyrar alla delar, från vinframställning till förpackning. Genom att kombinera traditionella metoder med modern teknik och miljömedvetenhet, har Nau Mai etablerat sig som en framstående producent av premiumviner. Därför kommer detta vin till Sverige i en miljövänlig PET-flaska med långt lägre klimatavtryck än den traditionella glasflaskan.

Sauvignon blanc till fisk och vego

Nau Mai Sauvignon Blanc rankas bland den översta procenten av vinerna från Marlborough i den globalt använda applikationen Vivino. Det passar ypperligt till bland annat fet fisk, vegetariska rätter och vissa mildare ostar.

I doften finns toner av grapefrukt och citrongräs i kombination med tropiska frukter, och i den blommiga smaken matchas aromerna med lime och nektarin. Eftersmaken och krispig och lång.

Nau Mai Sauvignon Blanc

116,00 kr


Nau Mai Sauvignon Blanc har livliga aromer av grapefrukt, tropisk frukt och citrongräs, tillsammans med en frisk palett av lime, nektarin och kaprifol. Detta vin erbjuder en fräsch och rund munkänsla som avslutas med en krispig, lång eftersmak.