Charles Smith - Färgstark vinpersonlighet med förflutet som rockbands-manager.

Charles Smith har vid flera tillfällen blivit utnämnd till "Årets Vinmakare" i amerikansk media. Han är självlärd i den ädla konsten att tillverka vin och har ett brokigt förflutet.

Charles Smith

Charles Smith är en färgstark vinpersonlighet som vid flera tillfällen blivit utnämnd till "Årets Vinmakare" i amerikansk media. Han är självlärd i den ädla konsten att tillverka vin och har ett brokigt förflutet som bland annat vinbutiksägare och manager för en rad danska rockband.

Under en road trip råkar Charles Smith på en vinmakare i Walla Walla som lyckades övertyga honom om att flytta dit och börja göra sitt eget vin och på den vägen är det. Han startade Charles Smith wines (core collection) med ambitionen att skapa viner av hög kvalitet, som är druvtypiska och sanna sitt ursprung - och som man kan njuta av utan att behöva lagra dem. 

Men det är inte bara innehållet som räknas för Charles Smith. Etiketterna är designade av danskan Rikke Korff, tidigare designchef för jeansvarumärket Levi Strauss. I Juli 2015 öppnade Charles Smith sitt nya vineri vid den gamla Boeingsfabrikens flygfält söder om Seattle. 

Vinerna från Washington State är smakrika och välbalanserade. Kung Fu Girl Riesling har fått 90+ poäng de senaste 7 årgångarna och hamnat på Wine Spectators lista "top 100" tre gånger.

Viner från Charles Smith:

Boom Boom Syrah

155,00 kr

171,00 kr


Smaken är fruktig med mogna tanniner och vinet har en bra balans och smakintensitet. Doften är nyansrik och fruktig med inslag av björnbär, fat, stendamm,viol, blåbär, lagerblad, vanilj, lufttorkat kött och lakrits. Prova till  medelkraftiga och kraftigare kötträtter, gärna vilt!

Kung Fu Girl Riesling

149,00 kr


Kung Fu Girl Riesling har en medelstor doft med trevliga inslag av tropisk frukt, päron, honung, persika, litchi och en touch av citrusblom. Smaken är nästan torr och frisk med bra balans och inslag av persika, litchi samt en touch av citruszest. Vinet har en utmärkt fruktighet och en bra smaklängd. Vinet passar extra bra till rätter med asiatiska inslag.

Eve Chardonnay

155,00 kr


Eve Chardonnay har en medelstor doft med inslag av äpple persika, tropisk frukt, apelsinblom. Smaken är torr och medelfyllig med inslag av tropisk frukt, päron och en touch av vanilj. Eve Chardonnay passar utmärkt till medelkraftiga fiskrätter.

The Velvet Devil Merlot

149,00 kr


The Velvet Devil Merlot har en  nyanserad doft med inslag av björnbär, mörka körsbär, och färska örter. Smaken är medelfyllig och fruktig med inslag av mörka bär, ceder och färska örter. Passar till medelkraftiga och kraftigare kötträtte och till utvalda ostar.