Rött vin från CHILL OUT till smakrika, mustiga rätter.

CHILL OUT lanserar nu ett fruktigt argentinskt vin som är både ekologiskt och rättvisemärkt.

CHILL OUT Shiraz Cabernet Sauvignon

CHILL OUT Shiraz Cabernet Sauvignon Fairtrade Organic - ett fruktigt argentinskt vin som är både ekologiskt och Fairtrade-märkt.

Det hänsynsfulla vinet

Det nya tillskottet till CHILL OUT-familjen är ett rött vin från Mendoza i Argentina och förutom att det är ett välgjort och prisvärt vin är det också ett ovanligt hänsynsfullt vin. Till att börja med kommer det från ekologiskt odlade vingårdar där druvorna mognar i samklang med naturen. Vinet är även Fairtrade-certifierat, som garanterar en hög standard för etiska och hållbara jordbruksmetoder genom hela värdekedjan. Det är även en garanti för att arbetarna får rättvisa löner och bra arbetsförhållanden.

Tydlig hänsyn till miljön och veganvänligt

CHILL OUT Shiraz Cabernet Sauvignon har en klart tydlig miljöprofil då vinet fraktas från Argentina i bulk för att minimera transportens miljöpåverkan. De tappas sedan i miljövänliga rPET-flaskor i Finland och fraktas sedan till de nordiska länderna på bästa möjliga sätt.

Dryck på rPET-flaska är inte bara miljösmart och lätt att återvinna. Förpackningen är också praktisk eftersom den är lätt att bära och enkel att hantera. En PET-flaska väger endast en tiondel så mycket som en vanlig glasflaska vilket är en stor fördel för alla som ska bära med sig flaskor till utflykter, resor och andra sammanhang. Vinproducenten använder inga processhjälpmedel från djurriket så vinet är därför även lämpligt för veganer.

Passar in i många olika sammanhang

Vinet har en attraktiv smakprofil som är lätt att tycka om och den passar utmärkt både som sällskapsvin och till det dukade bordet. Används till mustig och smakrik veganmat samt till medelkraftiga och kraftigare kötträtter. Varför inte servera till en grillad flankstek med ugnsbakade rotfrukter, grillad majskolv och en mustig rödvinssås?

Druva på kraftig frammarsch i Argentina

Argentina är så mycket mer än Malbec! Shiraz gör sig ypperligt i både Mendoza och San Juan och spås bli den nya stjärnan på den argentinska vinhimlen. Druvan Shiraz, eller Syrah som den också heter, är en spontan korsning mellan den gröna druvsorten Mondeuse Blanche och den blå Dureza. Den har sitt ursprung i departementet Isère i sydöstra Frankrike. Det finns totalt 190 000 hektar i världen och det innebär att den hamnar på en sjätteplats bland världens druvsorter. Om vi tittar närmare på just Argentina så odlades det 12 245 hektar som gör den till den fjärde största druvan i landet.

Noga utvalda viner med ett brett utbud av smaker

CHILL OUT är en serie kvalitetsviner från noggrant utvalda vingårdar från hela världen och erbjuder ett brett utbud av smaker och stilar som är lätt att tycka om. Vinserien finns i flera olika förpackningar.

CHILL OUT Shiraz Cabernet Sauvignon Organic Fairtrade

89,00 kr


CHILL OUT Shiraz Cabernet Sauvignon Fairtrade Organic har en trevlig och fruktig doft med inslag av mörka frukter, kryddor, svartpeppar, choklad, vanilj och mörka plommon. Smaken medelfyllig med angenäma toner av mörka frukter, blå plommon, kryddor, vanilj och charkuterier.

 CHILL OUT Malbec Organic Fairtrade Argentina med miljömärkt stämpel

CHILL OUT inför 100% rPET.


CHILL OUT växlar upp sina gröna ambitioner och blir nu ett av de första vinvarumärkena i Europa att införa rPET i hela sortimentet - flaskor av 100% återvunnen plast. 

Läs mer »