Champagneprovning i Falkenberg med André Clouet.

Den 15 maj gör vi premiär i Falkenberg! Det firar vi med champagne från erkända Champagnehuset André Clouet. Välkommen att boka plats till denna bubbliga provning här nedan.

André Clouet Silver Brut - provning.

Jean-François Clouet som styr egendomen idag är en av de mest karismatiska vinpersonerna i Champagne. Han är hängiven pinot noir, som är hembyns viktigaste druvsort, och han talar passionerat om den som den viktigaste och mest historiska druvsorten i Champagne.

Traditionen att göra champagne finns i familjens gener sedan 1751, men man har alltid varit en liten odlare som uteslutande gör vin från sina egna vingårdar. Idag har man nio hektar stora vingårdsägor i byarna Bouzy och Ambonnay (båda klassade som Grand Cru) och Jean-François gör champagne i en fruktig men absolut torr och välstrukturerad stil med tydlig druvsortskaraktär. Provningen kommer att ledas av dryckesexperten Mats Claësson från folk o folk.

• NÄR? Onsdagen den 15 maj kl 18.30.

• VAR? Hermans Restaurang & Nöje, Rådhustorget 3A i Falkenberg.

• HUR? Boka plats till provningen här. »

Vi kommer att prova sex utvalda viner och evenemanget kostar 650 kronor per person och då ingår en utvald varmrätt med vin därtill.


Följande viner kommer att serveras under kvällen:

André Clouet Chalky

479,00 kr


André Clouet Chalky är en mycket torr Champagne. Här finner du toner av citrus, rostade nötter, brioche och vinet har en tydlig mineralitet. Ett komplext vin med lång och behaglig eftersmak.

André Clouet Silver Brut Nature

399,00 kr


Servera André Clouet Silver Brut Nature vid cirka 8 grader. Den här champagnen är perfekt att drickas direkt efter köp, men den kan också lagras i upp 10 år för något mer utvecklad komplexitet.

André Clouet Grande Réserve

349,00 kr


André Clouet Grande Réserve är en champagne med fruktig, utvecklad, nyanserad doft med fina inslag av röda äpplen, rostat bröd, nougat, dadlar och pomerans. Smaken är fruktig, mycket frisk, utvecklad med inslag av röda äpplen, rostat bröd, mineral, valnötter och apelsin.

André Clouet Un jour de 1911

699,00 kr


André Clouet Un jour de 1911 är en champagne inspirerad av en bortglömd champagnegömma som hittades först efter 80 år. Smaken är medelfyllig, rent fruktig och elegant med en stram och uppfriskande eftersmak som också den bjuder på en fin nyans av röda vinteräpplen.

André Clouet Brut Rosé

435,00 kr


Färgen är svagt rosa och doften medelstor och påfallande elegant i en stram och svalt bärig stil med finstilta nyanser av blodgrapefrukt, röda äpplen, smultron och nygräddat vetebröd. Smaken är lätt till medelfyllig, charmerande fruktig men torr med en len textur och frisk syra.

  • Vi provar även André Clouet Millesime 2015, som enbart finns för privatimport.

Välkomna!

15.05.2024