Dubbla provningar i Göteborg: Chateauneuf-du-Pape.

Den 15 och 16 februari hålls en vinprovning i Göteborg där vi testar några av de bästa vinerna från Chateauneuf-du-Pape. Boka din plats här nedan!

Xavier Vignon Chateauneuf-du-Pape 2020.

Det är ingen tvekan om att Chateauneuf-du-Pape är juvelen i kronan vad det gäller södra Rhônedalen. Vi kommer titta närmare på detta hyllade ursprung.

Vi provar bland annat en unik vit Chateauneuf-du-Pape från Xavier Vignon. ALMUTIA är en blandning av årgångarna 2016-2018-2020-2021 och består till 80 procent av blå druvor.

- NÄR? Onsdagen den 15 februari Kl. 18.30 och torsdagen den 16 februari Kl. 18.30.

- VAR? Restaurang C. Carlandersparken 21 i Göteborg.

- HUR? Anmäl dig till vinprovningen den 15 februari här. >>

Anmäl dig till vinprovningen den 16 februari här. >>

- PRIS? 550 kronor per person.

Provningen kommer att ledas av folk o folks dryckesexpert Mats Claësson. Vi kommer att prova sju utvalda viner och evenemanget kostar 550 kronor per person. Då ingår en utvald köttvarmrätt och vin därtill. Denna gång serveras:

  • Kryddstekt lamm som serveras med lammsky, saltbakad morot, morotskräm och friterad grönkål.


Vi kommer att prova följande viner:

Xavier Vignon ALMUTIA Chateauneuf-du Pape Blanc

401,00 kr


Xavier Vignon ALMUTIA har en nyanserad doft med inslag av päron, äpple, citrus samt en fläkt av mineral och gul melon. Smaken är torr och frisk med fina toner av nektarin, citron, stendamm, lime samt ett stråk av citruszest och croissant. Smaken som är lång har även en viss fetma i texturen.

Som kommer att jämföras med samma vin från 2017 (toppbilden).

Domaine de Cristia Chateauneuf-du Pape

471,00 kr


Domaine de Cristia Chateauneuf-du Pape har en nyanserad doft med inslag av mogna jordgubbar, mörka plommon, lagerblad, fat och örtkryddor. Här får du ett smakrikt vin med tydliga inslag av mörka frukter, fat, lagerblad och andra kryddor.

Xavier Vignon Châteauneuf-du-Pape Cuvée Anonyme

399,00 kr


Xavier Vignon Châteauneuf-du-Pape Cuvée Anonyme har en intensiv och härligt nyanserad doft med inslag av björnbär, blåbär, röda plommon som elegant samsas med fat, krydda, kaffe och lavendel. Smaken är mycket rik, intensiv, och nyanserad med toner av både mörka och röda frukter, fat, tobak, bakelit, kaffe och lavendel.

Xavier Vignon Châteauneuf-du-Pape La Réserve XV XVI XVII

501,00 kr


Xavier Vignon Châteauneuf-du-Pape La Réserve XV XVI XVII har en härlig komplex och nyanserad doft med inslag av kryddor, fat, torkade örter, piptobak, stenkross samt mörka, blå och röda frukter. Smaken är rik med mjuka tanniner och en härligt lång eftersmak.

Xavier Vignon Arcane La Papesse

681,00 kr


Xavier Vignon Arcane La Papesse har en mycket nyanserad och djup doft med inslag av torkade jordgubbar, mörka körsbär, röda plommon, torkade örter, kryddor samt en fläkt av läder. Smaken är rik, komplex och bär sin alkohol väl. Eftersmaken har mycket bra längd och innehåller toner av mörka och röda frukter, torkade jordgubbar, kryddor, örter, läder och stendamm.

01.02.2023
5 flaskor Chateauneuf-du Pape från Xavier Vignon.

Exklusiva viner från Châteauneuf-du-Pape.


FULLBOKAT! Den 24 och 25 oktober bjuder vi in till en extra lyxig provning i Stockholm, då vi får celebert besök av vinmakaren Xavier Vignon. Vi kommer att prova sex olika Châteauneuf-du-Pape-viner till en tvårätters middag.

Läs mer »