Exklusiva viner från Châteauneuf-du-Pape.

FULLBOKAT! Den 24 och 25 oktober bjuder vi in till en extra lyxig provning i Stockholm, då vi får celebert besök av vinmakaren Xavier Vignon. Vi kommer att prova sex olika Châteauneuf-du-Pape-viner till en tvårätters middag.

5 flaskor Chateauneuf-du Pape från Xavier Vignon.

OBS: Provningarna den 24 och 25 oktober är fullbokade!

Det är ingen tvekan om att Chateauneuf-du Pape är juvelen i kronan vad det gäller södra Rhônedalen. Xavier Vignon är en mycket tongivande producent i området och vi kommer nu att prova sex utvalda Chateauneuf-du Pape viner tillsammans med en tvårättersmeny.

Under middagen kommer området och vinerna presenteras av vinmakaren Xavier Vignon på engelska. Evenemanget kostar 800 kronor per person och antalet platser är begränsade.

Xavier Vignon från Chateauneuf-du-Pape.
Xavier Vignon guidar oss bland sina riktigt fina Chateauneuf-du-Pape-viner.

Menyn som kommer att serveras är:

  1. Halstrad pilgrimsmussla, jordärtskockspure, brynt smör, tångrom.

  2. Grillad hjort, rotselleripure, blåbärs sky, rostade morötter, krossade mandlar, atsinakrasse.

Till förrätten kommer vi att servera en unik vit Chateauneuf-du Pape som lanseras senare i år. ALMUTIA är en blandning av årgångarna 2016-2018-2020-2021 och består till 80% av blå druvor.


Till varmrätten serverar vi följande viner:

Xavier Vignon Châteauneuf-du-Pape

285,00 kr


Xavier Vignon Châteauneuf-du-Pape har en mycket nyanserad doft med inslag av björnbär, mörka plommon och hallon som samsas fint med kryddor, fat, lagerblad och en fläkt av mörk choklad. Smaken är fyllig, komplex med toner av björnbär, röda bär, kryddor, lavendel, fat, kakao och lagerblad.

Xavier Vignon Châteauneuf-du-Pape Cuvée Anonyme

429,00 kr


Xavier Vignon Châteauneuf-du-Pape Cuvée Anonyme har en intensiv och härligt nyanserad doft med inslag av björnbär, blåbär, röda plommon som elegant samsas med fat, krydda, kaffe och lavendel. Smaken är mycket rik, intensiv, och nyanserad med toner av både mörka och röda frukter, fat, tobak, bakelit, kaffe och lavendel.

Xavier Vignon Châteauneuf-du-Pape La Réserve XV XVI XVII

489,00 kr


Xavier Vignon Châteauneuf-du-Pape La Réserve X XII XV har en härlig komplex och nyanserad doft med inslag av kryddor, fat, torkade örter, piptobak, stenkross samt mörka, blå och röda frukter. Smaken är rik med mjuka tanniner och en härligt lång eftersmak där både kryddor, örter, färska och torkade frukter, stenkross och svampskog passerar revy.

Xavier Vignon Arcane La Papesse

669,00 kr


Xavier Vignon Arcane La Papesse har en mycket nyanserad och djup doft med inslag av torkade jordgubbar, mörka körsbär, röda plommon, torkade örter, kryddor samt en fläkt av läder. Smaken är rik, komplex och bär sin alkohol väl. Eftersmaken har mycket bra längd och innehåller toner av mörka och röda frukter, torkade jordgubbar, kryddor, örter, läder och stendamm.

Xavier Vignon Châteauneuf-du-Pape 2000

849,00 kr


Ett fantastiskt vin från ypperlig årgång. Ett mycket bra exempel på ett högklassigt vin från södra Rhônedalen med fin mognad.