Lunchprovning i Stockholm av spännande vinnyheter.

Välkommen på en trevlig fredagslunch den 27 oktober, där vi testar några av Systembolagets höstnyheter. Boka plats här nedan.

Diente de Léon är en av höstens nya viner.

Det lanseras en rad olika nyheter på Systembolaget varje vecka. Men det är bara fyra gånger per år det kommer nyheter i det fasta sortimentet. Det vill säga att de kommer att finnas i butikernas sortiment under en lång period framåt. Ett av dessa lanseringar sker 1 september och nu kommer vi att prova attraktiva viner som släpptes då. Kanske kommer du att finna en ny favorit?

• NÄR? Fredagen den 27 oktober kl 12.00.

• VAR? USINE, Södermalmsallén 36 i Stockholm.

• HUR? Boka plats till provningen här. »

• PRIS? Provningen kostar 400 kr/person.

Provningen kommer att ledas av folk o folks egen dryckesexpert Mats Claësson och vi kommer att prova fem olika viner. Evenemanget kostar 400 kronor per person och då ingår en utvald varmrätt och vin därtill. 


Vi kommer att prova följande viner:

Wakefield Estate Sauvignon Blanc

129,00 kr


Wakefield Estate Sauvignon Blanc är ett mineraldrivet, aromatiskt och friskt vin med inslag av passionsfrukt, lime och gröna äpplen. Ett utmärkt vin att servera som aperitif, eller till smakrika rätter med fisk och skaldjur.

Stellenrust Secrets & Lies

149,00 kr


Secrets & Lies Chenin Blanc från Stellenrust är ett nyanserat, fruktigt och mycket friskt vin med fatkaraktär, inslag av gula päron, kryddor, mango, ananas, macadamianötter och apelsin. Perfekt att servera till smakrika rätter av fisk eller till rätter av ljust kött.

Diente de León

152,00 kr


Ett mjukt och bärigt rött vin med inslag av kryddor och örter. Vinet har en väldigt frisk och fräsch bärighet med ungdomlig smak och är gjort av den lokala druvan criolla till 100%. Vinet passar utmärkt till lättare anrättningar av vilt, gris och nötkött liksom till ost och kallskuret.

Lenz Moser Zweigelt Eleganz

99,00 kr


Detta vin bjuder på en doft av mogna körsbär, röda bär och samtidigt en lätt kryddighet. Smaken är komplex och elegant med frutkiga toner av mörka körsbär, plommon, röda bär och kryddor med ett långt och fint avslut.

Glou-Glou Corbières

112,00 kr


Ett lättdrucket vin som är både fruktigt och generöst, med smak av skogshallon, björnbär, röda körsbär och plommon samt toner av svartpeppar och färska örtkryddor. Passar både till rätter med fläsk eller lamm och till vegetariska anrättningar.

11.10.2023