Lunchprovning i Stockholm med vinhuset Ruffino.

Den 24 maj har vi nöjet att bjuda in till en exklusiv lunchprovning i Stockholm med det erkända italienska vinhuset Ruffino. Ruffino som dessutom firar 100 år på den svenska marknaden i år!

Provning med Ruffino i Stockholm.

Ruffino grundades av kusinerna Ilario och Leopoldo Ruffino 1877 och har sin bas i vackra Toscana. Från början var det ett litet vineri i orten Pontessieve, nära Florens. Idag har Ruffino sex egendomar i Toscana samt två i Ventetien.

De senaste åren har Ruffinos engagemang i att värna om miljön och den biologiska mångfalden ökat kraftigt och de har gjort omfattande investeringar i hållbar produktion och ekologisk odling.

- NÄR? Onsdagen den 24 maj kl 12.00.

- VAR? USINE, Södermalmsallén 36 i Stockholm.

- HUR? Anmäl dig till provningen här. »

- PRIS? 450 kr/person.

Vi kommer att prova sex olika viner. Evenemanget kostar 450 kr per person och då ingår en utvald varmrätt och vin därtill. Provningen leds av Christian Bottegal och kommer att hållas på engelska.


Vi kommer att prova följande viner:

Aqua di Venus Rosé

209,00 kr


En riktigt trevlig rosé som passar bra till eleganta men ganska kraftfulla fiskrätter samt till anrättningar på ljust kött och fågel. Varför inte grillad Sea Bream med gremolata?

Ruffino Riserva Ducale Chianti Classico Riserva

239,00 kr


Ruffino Riserva Ducale är en ursprungstypisk Chianti med klassisk krydda och elegans. I doften märks körsbär, kryddor, lakrits och kakao. I smaken kommer fina syror fram tillsammans med mörka körsbär och kryddiga fat.

Ruffino Riserva Ducale Oro Gran Selezione

379,00 kr


Ruffino Riserva Ducale Oro Gran Selezione har en nyanserad doft med inslag av viol, solmogna körsbär, plommon, choklad och kanel. Smaken är lång och nyanserad med toner av körsbär, kryddor, valnötter och svarta oliver.

Ruffino Modus IGT Toscana

399,00 kr


Ruffino Modus har en komplex doft som karaktäriseras av av mogen frukt som körsbär, plommon och björnbär som sedan toppas av kryddiga inslag av ekfat, mynta, söt tobak och balsamvinäger. Vinet är fylligt och rikt med en struktur av finess med silkeslena tanniner och påtaglig friskhet. Eftersmaken är ihållande med smak av svarta vinbär, frukt och kakao.

Ruffino Greppone Mazzi Brunello di Montalcino DOCG

599,00 kr


Ruffino Greppone Mazzi har en stor tät doft av mörka torkade körsbär , multna höstlöv, fat, tobak, nougat och kanel. Vinet är smakrikt med stadiga tanniner och fin smaklängd där man finner både röda och mörka frukter, tobak, kanel, fat och och torkade körsbär.

Ruffino Serelle Vin Santo del Chianti DOC

199,00 kr


Ett riktigt fint och nyansrikt dessertvin som har söta toner av torkad aprikos, russin, nötter och chokladkola i samspel med vanilj och en liten aromatisk kryddighet med lång eftersmak. Serveras vid 10-12°C, traditionellt till biscotti men gärna även till desserter som innehåller nötter.

12.05.2023
Ruffino Montemasso

Ruffino


I allt arbete som sker på Ruffinos sex anläggningar i Toscana tar man stor hänsyn till miljön.

Läs mer »