Lunchprovningar i Stockholm med Chablis-tema.

Den 24/2 och den 10/3 håller vi lunchprovningar på USINE i Stockholm, denna gång på temat Chablis. Vi kommer att testa eleganta viner av druvan chardonnay. Boka din plats här nedan.

5 flaskor Chablis-viner.

Nu har vi nöjet att bjuda in till lunchprovning där vi kommer att titta närmare på Chablis.

Chablis, som tillhör Bourgogne, är en relativt nordlig appellation som ligger cirka hundra kilometer söder om Champagne och 150 kilometer sydost om Paris. Områdets största tillgång är berggrunden och jordmånen som tillsammans bildar den kalk- och lerblandade kimmeridgejorden som i sin tur ger den speciella känsla som är unik för vinerna härifrån. Enda godkända druvsort är chardonnay som lokalt kallas beaunoise eftersom den kom nerifrån Beaune-hållet.

Chardonnay-druvan är världens mest kända gröna druva som kommer i många olika uttryck. Det är ingen tvekan om att Chablis ger några av de mest elegantaste vinerna.

- NÄR? Fredagen den 24 februari kl 12.00 OCH fredagen den 10 mars kl 12.00.

- VAR? USINE, Södermalmsallén 36 i Stockholm.

- HUR? Boka plats till provningen den 24 februari här. >>

- Boka plats till provningen den 10 mars här. >>

- PRIS? Provningarna kostar 400 kronor per person.

Provningen kommer att ledas av folk o folks egen dryckesexpert Mats Claësson och vi kommer att prova fem olika viner. Evenemanget kostar 400 kronor per person och då ingår en utvald fiskvarmrätt med vin därtill. Vi kommer att servera pocherad kummel, kokt potatis, dillsås, rädisor och syrad fänkål.


Vi kommer att prova följande viner:

Domaine Laroche Chablis Saint Martin, halvflaska

109,00 kr


Domaine Laroche Chablis Saint Martin, halvflaska har en inbjudande och fruktig doft med inslag av gröna äpplen, rökig mineral, persika och citron. Fruktig, torr och frisk smak med toner av gröna äpplen, mineral, örter, persika och citron. Perfekt till lätta och medelkraftiga fisk- och skaldjursrätter.

L Chablis Domaine Laroche

175,00 kr


L Chablis Domaine Laroche är ett vin med nyanserad och fruktig doft med inslag av gula äpplen, örter, päron och citrus. Här finns en frisk och torr smak av gula äpplen, mineral, galiamelon och citron med toner av mandel och färska örter.

Domaine des Malandes Chablis, 750ml

249,00 kr


Om plånboken tillåter rekommenderar vi ett Chablis-vin. Domaines des Malandes gör viner med strålande mineralkänsla och ren snygg frukt, vilket gör Chablis till det unika vin det är. Det är torrt med hög syra och har en frukt som får en att tänka på syrlig persika och en fläkt av citron. God och lång, mineralrik eftersmak.

Domaine Laroche Chablis Premier Cru Les Beauroys

365,00 kr


Domaine Laroche Chablis Premier Cru Les Beauroys har en fruktig doft med inslag av fat, gula äpplen, mineral, persika, smör, citrus och örter. Här bjuds du på en mångfacetterad smak som är fruktig, har mycket frisk smak med inslag av fat, gröna äpplen, persika, mineral, smör, örter och citron.

Domaines des Malandes Chablis 1er Cru Vau de Vey

369,00 kr


Domaines des Malandes Chablis 1er Cru Vau de Vey har en nyanserad doft med inslag av grillad citron, melon och en fint integrerad ton av fat. Smaken är torr och frisk med inslag av  citrus, stenfrukt, ostronskal och ett fint stråk av ek. Eftersmaken har bra längd.

15.02.2023