Lunchvinprovning i Stockholm – 3 vertikaler.

Den 12 maj har vi nöjet att bjuda in till lunchprovning där vi kommer att jämföra tre viner i en yngre och en äldre årgång.

Vertikalprovning i Stockholm.

Vertikalprovningar är mycket intressanta då man kan se hur olika viner utvecklar sig med ålder. Vi kommer att prova härlig riesling från Rheingau, välgjord syrah från Argentina och Châteauneuf-du-Pape från tillförlitliga Xavier Vignon.

- NÄR? Fredagen den 12 maj kl 12.00.

- VAR? USINE, Södermalmsallén 36 i Stockholm.

- HUR? Boka plats till provningen här. »

- PRIS? Provningen kostar 450 kr per person.

Provningen kommer att ledas av folk o folks egen dryckesexpert Mats Claësson och vi kommer att prova sex olika viner. Evenemanget kostar 450 kronor per person och då ingår en utvald varmrätt och vin därtill.


Vi kommer att prova följande viner:

Robert Weil Rheingau Riesling Trocken

199,00 kr


En härlig riesling från den erkänt duktiga producenten Robert Weil i Rheingau som passar oerhört bra till både räkor och kräftor. Vinet har en attraktiv rieslingdoft med inslag av gröna äpplen, päron, lime, vita blommor och mineral. Vinet är torrt med frisk syra, bra balans och smaklängd.

Denna kommer att jämföras med årgång 2019 på magnum.

Las Moras Gran Syrah 2019

165,00 kr


Las Moras Gran Syrah 2019 har nyanserad och intensiv doft med inslag av björnbär, plommon, mynta, plommon, peppar, kryddor, lakrits och choklad. Smaken är välbalanserad med inslag av mörka frukter, fat, tobak, muskot och fikon i ett långt avslut.

Xavier Vignon Châteauneuf-du-Pape

285,00 kr


Xavier Vignon Châteauneuf-du-Pape har en mycket nyanserad doft med inslag av björnbär, mörka plommon och hallon som samsas fint med kryddor, fat, lagerblad och en fläkt av mörk choklad. Smaken är fyllig, komplex med toner av björnbär, röda bär, kryddor, lavendel, fat, kakao och lagerblad.

Xavier Vignon Châteauneuf-du-Pape 2000

849,00 kr


Xavier Vignon Châteauneuf-du-Pape 2000 har en utvecklad och nyanserad doft med inslag av torkade björbär, läder, svampskog, svarta oliver, mullbär, tobak och enbärsträ. Smaken är utvecklad med mjuka tanniner, bra syra och fina toner av torkad frukt, mörk choklad, fat samt en fläkt av peppar och högklassig balsamico. Passar till medelkraftiga och lite kraftigare anrättningar på kött, fågel eller grönsaker.

Välkommen!

01.05.2023