Onlineprovning: Söta viner

Välkommen till årets första onlineprovning den 25 januari 2022 - en provning där vi fördjupar oss i söta viner. Anmäl dig här.

Söta viner och grönmögelost

Välkommen till årets första onlineprovning - en provning där vi fördjupar oss i söta viner.

Vi föredrar att använda termen söta viner istället för dessertviner, då användningsområdet verkligen inte avgränsar sig till desserter. Vinerna är en ypperlig följeslagare till tilltugg, vissa förrätter samt naturligtvis en lång rad goda ostar.

Vi kommer att prova två riktigt bra viner med en attraktiv prislapp, båda på halvflaska.

Tillsammans har vinerna ett mycket brett användningsområde och till provningen föreslår vi att du, förutom vinerna, köper en god grönmögelost samt en god marmelad att prova till. Klickar du upp vinerna nedan hittar du även recept på desserter som passar till.

När: Tisdagen den 25 januari 2022 klockan 18.00 - helt kostnadsfritt

Var: Provningen äger rum online.

Hur: Anmäl dig här. När du anmält dig får du tillgång till en länk som du klickar på vid provningens start.

Provningen kommer att ledas av folk o folks egen dryckesexpert Mats Claësson. Produkterna finns i Systembolagets ordinarie sortiment, men det är bra att ta en titt på Systembolagets hemsida så de finns i lager på din butik.

En provning är normalt mellan 40-60 minuter lång.

Vi kommer att prova:

Ruffino Serelle Vin Santo del Chianti DOC

199,00 kr


Ett angenämt sött vin som bjuder på en angenäm doft med inslag av apelsinskal, nötter kanel, knäck och chokladkola. I smaken märks söta toner av torkad aprikos, russin, nötter och chokladkola i samspel med vanilj och en liten aromatisk kryddighet. Vinet är nyansrikt och smaken sitter kvar länge i munnen.

Nederburg Noble Late Harvest

129,00 kr


Mycket trevlig vin som bjuder på en härligt fruktig doft av mango, honung, apelsinmarmelad och apelsinblom. Smaken är mycket söt med inslag av tropiska och torkade frukter, honung och persika. Balanserad syra och lång söt eftersmak.

Vinprovning digitalt

Vinprovningar online.


Är du nyfiken på intressanta viner från olika producenter runtom i världen? Här hittar du våra onlineprovningar som du kan titta på när du har tid och möjlighet. 

Läs mer »