Onlineprovning Xavier Vignon - viner från södra Rhônedalen.

Goda viner från Rhônedalen. Vi provar två viner från Xavier Vignon med fin intensitet och smaklängd. Välkommen den 3 mars 2021 kl 18.00. Livestreama här.

Xavier Vignon vinflaskor och lavendelfält

Onsdagen den 3 mars 2021 kl. 18.00 - helt kostnadsfritt

Missade du provningstillfället? Se provningen här >>

Xavier Vignon har en gedigen erfarenhet och bred kunskap tack vare sitt arbete som konsulterande vinmakare under 34 skördar både på södra och norra halvklotet. Han har arbetat mycket i Champagne och har bland annat haft flera hundra uppdrag södra Rhônedalen. Sen 2016 är han helt fokuserad på sina egna viner och vineriet som idag producerar kring en miljon flaskor per år är beläget i Châteauneuf-du-Pape.

Xavier vins äger 30 hektar i södra Rhônedalen och köper även vin och druvor från utvalda odlare i området. Xavier Vignons filosofi är att vinerna alltid skall spegla ursprunget, samtidigt som de ska ha en tydlig prägel av hans stil och personlighet. Man köper endast vin och druvor som kommer från gamla eller mycket gamla stockar. Detta ger en mycket bra intensitet och smaklängd till vinerna. Man lägger mycket stor kraft i konsten att blanda vin från de olika lägena och få ett bättre slutresultat än summan av de olika komponenterna. Ett hantverk som Xavier behärskar mästerligt. Detta ger en fin nyansrikedom och komplexitet till vinerna.

Provningen kommer att ledas av folk o folks egen dryckesexpert Mats Claësson. Båda vinerna finns i Systembolagets ordinarie sortiment. Gå gärna in på Systembolagets hemsida för att se vilka butiker som lagerför produkten, annars går det självklart att beställa till din butik.

Provningen äger rum 3 mars 18.00 2021 och är helt kostnadsfri, ingen förbokning krävs - du når provningen via länken nedan vid tidpunkten för provningen:

Livestreama provningen - klicka här >>

Om du har problem att komma in till provningen via länken eller har problem med ljud eller bild mejla gärna webinar@folkofolk.se så får du hjälp

Vi kommer att prova följande viner:

Xavier Vignon Côtes-du-Rhône Grenache Vieilles Vignes Organic

125,00 kr


Ett vin med en inbjudande doft som för tankarna till skogshallon, mörka bär peppar, och torkade örter. Smaken är mjuk, fruktig och kryddig i en härlig symbios. Det finns nyanser av hallon, björnbär, färska örter svart te och lavendel.

Xavier Vignon Châteauneuf-du-Pape

285,00 kr


Xavier Châteauneuf-du-Pape bjuder på en nyanserad doft med inslag av björnbär, mörka plommon och hallon som samsas fint med kryddor, fat, lagerblad och en fläkt av mörk choklad. Smaken är fyllig och komplex med toner av björnbär, röda bär, kryddor, lavendel, fat, kakao och lagerblad.