Prova Champagne och Chablis i Göteborg - 2 tillfällen.

Den 12 och 19 april kommer vi till Göteborg för att prova läckra viner från Champagne och Chablis. Boka din plats här nedan.

Louis Roederer Collection 243 - Champagne och Chablis-provning i Göteborg.

Denna afton kommer vi att botanisera bland två av vinvärldens mest eleganta prima ballerinor: Champagne och Chablis. Provningen kommer att ledas av vår egen dryckesexpert Mats Claësson och vi kommer att prova sju utvalda viner.

Provningen kostar 600 kronor per person och då ingår det en varmrätt och vin därtill. Denna afton kommer vi att servera: Rimmad och bakad torskrygg med vårprimörer, sandefjordsås med forellrom och dillslungad potatis.

- NÄR? Onsdagen den 12 april kl 18.30.

- OCH: Onsdagen den 19 april kl 18.30.

- VAR? Restaurang C. Carlandersparken 21 i Göteborg.

- HUR? Boka plats till provningen den 12 april här. »

- Eller boka plats till provningen den 19 april här. »

- PRIS? Provningen kostar 600 kronor per person.


Vi kommer att prova följande viner:

Saint Réol Brut NV

Saint Réol Brut NV

429,00 kr


Läcker Champagne med en nyanserad, mycket frisk smak med inslag av gula äpplen, brioche, rostade nötter, ananas, persika, vita blommor och apelsin.

Champagne Louis Roederer Collection 244

559,00 kr


Collection 243 har en livlig och fin mousse som dröjer sig kvar. Champagnen har en öppen och rik doft av mirabelleplommon, citrusfrukter och jasmin. Vinet har en djup och tät smak med en stor och välstrukturerad ryggrad.

Champagne Bauchet Contraste Blanc de Pinot Noir, Extra Brut

419,00 kr


Champagne Bauchet Contraste Blanc de Pinot Noir, Extra Brut, har en fint nyanserad doft med inslag av röda äpplen, kvitten, rostat bröd samt en elegant fläkt av blommor. Smaken är intensiv med komplexitet, där man finner toner av både äpplen, torkade skogshallon, rostat bröd, nötter och mineralitet.

L Chablis Domaine Laroche

175,00 kr


L Chablis Domaine Laroche är ett vin med nyanserad och fruktig doft med inslag av gula äpplen, örter, päron och citrus. Här finns en frisk och torr smak av gula äpplen, mineral, galiamelon och citron med toner av mandel och färska örter.

Domaine des Malandes Chablis, 750ml

249,00 kr


Domaine des Malandes Chablis har ung doft av citron, persika, mandel och ostronskal och en fläkt av vita blommor. Det är torrt med hög syra och har en frukt som får en att tänka på syrlig persika och en fläkt av citron. God och lång, mineralrik eftersmak.

Domaine Laroche Chablis Premier Cru Les Beauroys

365,00 kr


Domaine Laroche Chablis Premier Cru Les Beauroys har en fruktig doft med inslag av fat, gula äpplen, mineral, persika, smör, citrus och örter. Här bjuds du på en mångfacetterad smak som är fruktig, har mycket frisk smak med inslag av fat, gröna äpplen, persika, mineral, smör, örter och citron.

Domaines des Malandes Chablis 1er Cru Vau de Vey

369,00 kr


Domaines des Malandes Chablis 1er Cru Vau de Vey har en nyanserad doft med inslag av grillad citron, melon och en fint integrerad ton av fat. Smaken är torr och frisk med inslag av  citrus, stenfrukt, ostronskal och ett fint stråk av ek. Eftersmaken har bra längd.

29.03.2023