Provning av 6 viner från sicilianska Planeta inkl 2-rättersmiddag.

Nyfiken på vin från Sicilien? Välkommen den 1/12 2021 då vi tillsammans med en 2-rättersmeny provar sex intressanta viner från den sicialianska Planeta.

Viner från Planeta

Det är med stor glädje vi nu bjuder in till en vinprovning med middag tillsammans med Cecilia Carbone från den sicilianska vinproducenten Planeta. Provningen äger rum på Usine på Södermalm i Stockholm.

Några av Italiens mest intressanta viner

Det är ingen tvekan om att Sicilien som vinproducerande region har utvecklat sig enormt de senaste årtiondena. Vi skulle vilja påstå att idag i finner man här några av Italiens mest intressanta viner.

Planeta är en av öns mest meriterade vinproducenter och bjuder samtidigt på en resa genom Sicilien, från väster till öster.

Vi börjar i Menfi i sydväst där det finns 2 vinerier Ulmo och Dispensa, fortsätter mot Vittoria och Noto längst ned i sydöst innan vi drar norrut mot Etnas lavatäckta sluttningar och slutligen i norr Capo Milazzo. På dessa platser ligger de sex vinerier som Planera byggt med omkringliggande vingårdar. Egendomar som har stor variation både vad det gäller jordmån, topografi och det lokala klimatet.

Planeta arbetar mycket med frågor rörande miljö, hållbarhet och etiska frågor. Vad det gäller miljöarbetet har man kommit mycket långt och har erhållit miljöcertifieringen SOSTAIN., där man nått den högsta graden. Man arbetat dessutom mycket med kultur och välgörenhet. I olika projekt skänker Planeta pengar till bland annat Wine for Life och OXFAM.

Om provningen:

Vi kommer att prova sex utvalda viner tillsammans med följande 2-rättersmeny:

Förrätt: Ceviche med pilgrimsmussla, mango Leche de tigre, selleri och avokadokrämVarmrätt: Oxfilé med syrlig tomatsås och grillad paprika, parmesan, rostad potatis och vitlökssmör

Evenemanget kostar 600 kr per person och eventuella matallergier mejlas till: mats.claesson@anora.com

Datum: Onsdagen den 1 december 2021Tid: kl.18.30Plats: USINE, Södermalmsallén 36 i Stockholm. Ingång Fatburen (ej USINE Bistro som ligger bredvid). Denna gång i caféet och inte i lokalen vi varit tidigare.

Boka och betala här >

Observera att köpt biljett inte kan återlösas. Den avbokningsförsäkring som Nortic erbjuder i samband med betalningen gäller endast vid olycksfall, sjukdom eller liknande oförutsedd händelse och kräver läkarintyg och är därför inget vi rekommenderar.

Välkommen!

Vinerna vi kommer att prova:

Planeta Eruzione 1614 Bianco 2018

289,00 kr


Ett vin med intensiv doft med fina toner av gröna äpplen, apelsin, vita blommor, mineral och en touch av honung. Smaken är frisk och fruktig med inslag av mineral, vita frukter, gröna äpplen och grapefrukt. Lång och välbalanserad eftersmak.

Planeta Chardonnay

339,00 kr


Chardonnay med stor och nyanserad doft där du återfinner tropiska frukter, rostad fat, vanilj och popcorn med smält smör. Smaken är rik med fet textur och lång eftersmak där både rostade fat, smör, tropiska frukter, kokos och kryddor samsas i bästa samförstånd.

Planeta Eruzione 1614 Rosso

289,00 kr


Ett balanserat och härligt elegant vin som bjuder på en doft med inslag av koncentrerade röda frukter, lätt rökiga toner, rosor, orientaliska kryddor och bivax. Smaken är medelfyllig med inslag av röda frukter, rosor, kryddor och vulkanisk mineralitet.

Planeta Nocera

199,00 kr


Ett vin som bjuder på en stor personlighet med bra balans, intensitet och smaklängd där man finner både en rik fruktighet, kryddor, färska örter, peppar och en elegant fläkt av blommor och citrus.

Planeta Mamertino

239,00 kr


Ett vin med stor och uttrycksfull doft. Här finns nyanser av mörka frukter, blåbär, färska örter, samt en fläkt av blommor, peppar och fikon. Smaken är nyanserad med ganska hög syra, stadiga men mogna och finkorniga tanniner som balanseras upp ypperligt av fruktighet och smakrikedom.

Planeta Santa Cecilia Nero d'Avola

339,00 kr


Ett vin med en stor intensiv och nyanserad doft med inslag av mörka frukter, blå plommon, ceder och kryddor samt ett stänk av balsamico. Vinet har hög intensitet, bra balans och en härlig eftersmak med inslag av mörka frukter, ceder och kryddor.