Provning av portugisiska viner i Stockholm och Göteborg.

Vi får fint besök av den portugisiska producenten Anselmo Mendes och håller vinprovning i Stockholm den 5 mars och i Göteborg den 8 mars. Boka plats här nedan.

Provning med Anselmo Mendes.

Sedan Anselmo Mendes för 25 år sedan gjorde avtryck genom att sätta sin egen etikett och valde att buteljera vingårdsbetecknade Muros de Melgaco i den unika flaskformen har Anselmo Mendes satt Alvarinho och Vinho Verde på vinkartan. Nu välkomnar vi sonen Tiago Mendes till Sverige och folk o folk.

1998 släppte Anselmo Mendes sitt första vin "Muros de Melgaço Alvarinho" från den egna egendomen Quinta da Torre i Monção, Vinho Verde i norra Portugal. Det var startskottet på den framgångssaga som bygger på dedikerat arbete i vingårdarna och en stor passion för att skapa kvalitetsvin på de inhemska druvsorterna från regionen med ett tydligt fokus på hållbarhet. Tack vare sina ansträngningar och passionerade vinmakning har Anselmo Mendes fått det charmerande smeknamnet Mr. Alvarinho i vinvärlden!

Stockholm:

NÄR? Tisdagen den 5 mars kl 19.00. 

VAR? USINE, Södermalmsallén 36 i Stockholm.

HUR? Boka plats till provningen här. »

Göteborg:

NÄR? Fredagen den 8 mars kl. 18.30.

VAR? Restaurang C, Carlandersparken 21 i Göteborg.

HUR? Boka plats till provningen här. »

Provningen leds av Tiago Mendes och kommer att genomföras på engelska. Vi kommer att prova sju olika viner. Evenemanget kostar 600 kronor per person och då ingår en utvald varmrätt och vin därtill. 


Följande viner kommer att serveras under kvällen:

Alvarinho Contacto

139,00 kr


Finstämd, aromatisk doft med inslag av citrus, lime, persika, örter, äpplen, päron, vita blommor och mineral. Komplex, fyllig, torr smak med en hög, men välbalanserad syra, angenäm ton av grapefrukt och en mineralsälta. Lång eftersmak.

Muros Antigos Alvarinho

179,00 kr


Stor, fruktig doft med inslag av citron, grapefrukt och örter. Ren, lätt, krispig och torr smak med elegant ton av citruszest, en hög men välbalanserad syra och lång eftersmak med fin mineralitet.

Anselmo Mendes Parcela Única

299,00 kr


Fruktig och komplex, något blommig doft med inslag av äpplen, vit persika, mineral, grapefrukt, örter, kanel, vitpeppar, hasselnötter, vanilj och fat. Torr, krispig, smakrik med elegant fruktsyra och en lång eftersmak med angenäm bitterhet och lätt rökig mineralitet. 100% Alvarinho.

Muros Antigos Loureiro

139,00 kr


Stor, fruktig något blommmig doft med inslag av citron, lime, persika, örter och mineral. Torr, fruktig, krispig smak med en hög men välbalanserad syra och lång elegant eftersmak. Loureiro 100%.

Anselmo Mendes Pardusco

149,00 kr


Fruktig doft med inslag av solmogna jordgubbar, röda bär och mineral. Lätt och bärig smak med en hög balanserad fruktsyra och en fin struktur.

Vi kommer även att prova två viner som finns tillgängliga för privatimport:

  • Louriero Private, 2020, cirka 340,00 kr.

  • Anselmo Pardusco Private, 2018, cirka 300,00 kr.

 Välkommen!

05.03.2024