Provning i Norrköping: Viner från Piemonte.

Den 2 och 3 maj kommer vi till Norrköping och vår dryckesexpert Mats Claësson guidar oss mellan olika viner från italienska Piemonte. Vi provar läckra viner av druvorna nebbiolo och barbera, Boka din plats här nedan!

Barbera och nebbiolo - druvor i Piemonte.

Eftersom den förra provningen i Norrköping snabbt blev fullbokad kör vi nu samma provning två dagar i rad.

Det finns en stark trend både i Sverige och internationellt för viner från italienska Piemonte. Där står druvan nebbiolo i fokus, men även barbera har vunnit mer och mer ryktbarhet de senaste åren.

- NÄR? Tisdagen den 2 maj Kl. 18.30 och onsdagen den 3 maj Kl. 18.30.

- VAR? Festvåning Etage - Brasseri Tullhuset. Saltängsgatan 30 i Norrköping.

- HUR? Boka plats till provningen 2 maj här. »

- Eller boka plats till provningen 3 maj här. »

- PRIS? Provningen kostar 550 kronor/person.

Provningen kommer att ledas av folk o folks dryckesexpert Mats Claësson. Vi kommer att prova 7 utvalda viner och evenemanget kostar 550 kronor per person, och då ingår en utvald köttvarmrätt och vin därtill. Denna gång kommer vi att serveras smörstekt kalvrygg med potatispuré med pecorino, fräst guianciale och shiitake, citronpicklad rödlök och tryffelsky.


Vi kommer att prova följande viner:

Castello del Poggio Barbera d'Asti

119,00 kr


Castello del Poggio Barbera d'Asti har en inbjudande doft med inslag av mörka körsbär, skogshallon, örtkryddor och fat. Smaken är balanserad med toner av körsbär, torkade tranbär, kanel och salvia.

Luigi di Grasso Piemonte Barbera

119,00 kr


Luigi di Grasso Piemonte Barbera har en nyanserad doft med inslag av mörka körsbär, röda frukter, örtkryddor och en fläkt av lakrits. Smaken är medelfyllig, fruktig och fint balanserad med inslag av mörka bär, röda körsbär, skogshallon och ett stråk muskotnöt. Vinet passar utmärkt till lätta och medelkraftiga rätter av fågel, fläsk, kalv eller lamm. Även pasta och en risotto passar som handen i handsken.

Il Falchetto Bricco Paradiso Barbera d'Asti Superiore

279,00 kr


Barbera d'Asti Superior Bricco Paradiso har en intensiv doft med inslag av röda bär, kryddiga toner av salvia och eleganta kaffetoner. Smaken är medelfyllig och med toner av bigarrå, mogna Victoriaplommon, kryddor, kaffe och rostade fat. Eftersmaken har bra längd.

Tenuta Rocca Langhe Nebbiolo

199,00 kr


Tenuta Rocca Langhe Nebbiolo har en harmonisk doft med inslag av röda frukter, körsbär, salvia, rosenblad men även en fläkt av nypon. Smaken är frisk och fruktig med fin och tydlig tanninstruktur och en hint av solmogna röda frukter, blodapelsin, viol och salvia. Passar utmärkt till medelkraftiga kötträtter och till ost.

Damilano Langhe Nebbiolo Marghe

199,00 kr


Damilano Nebbiolo Marghe har en nyanserad doft med inslag av rosenblad, viol, röda frukter och bär samt ett stråk sommarvarm asfalt. Vinet har stadiga men sandiga tanniner och en bra intensitet i smaken som för tankarna till röda frukter, rosenblad, nypon, kryddor och viol.

Luigi di Grasso Barolo

279,00 kr


Luigi di Grasso Barolo har en nyanserad doft där man upptäcker fina nyanser av torkade körsbär, rosor och röd nejlika, nyasfalterad sommarväg, lakrits, höstlöv, svampskog, cederträ, och högklassig balsamicovinäger. Smaken är kraftfull, intensiv med stadiga tanniner och bra smaklängd samt inslag av torkade frukter, rosor, höstlöv, balsamico, sötlakrits, fat och kryddor.

Tenuta Rocca Barolo

379,00 kr


Tenuta Rocca Barolo är ett vin med nyanserad doft av röda frukter, tranbär, kanel, lakrits, läder, rosenrabatt samt en hint av varm asfalt. Det är ett smakrikt vin med tydliga tanniner. I den långa eftersmaken finner man toner av bland annat röda bär, kanel, sandelträ, rosenblad, kryddnejlika samt ett stråk av nypon.

19.04.2023