Provning i Stockholm: Alsacemiddag med Gustave Lorentz.

Den 31 januari har vi besök av vinproducenten Gustave Lorentz från Alsace och håller en provning med deras viner till en tvårätters middag.

Fem vinflaskor från Gustave Lorentz.

Alsace är ett mycket intressant vinområde och nu får vi besök från kvalitetsproducenten Gustave Lorentz, vars viner vi kommer att prova och servera till en tvårättersmiddag.

Gustave Lorentz är ett anrikt familjeföretag som grundades redan 1838 och är belägen i den vackra byn Bergheim.

Under middagen kommer området och vinerna presenteras av Pascal Schiele (exportchef) på engelska. Evenemanget kostar 700 kr per person och antalet platser är begränsade.

Menyn som kommer att serveras är:

  • Skaldjurstartar med syrlig fingerlime och ett stråk av chili.

  • Konfiterad kyckling, timjanrostade rotfrukter, smörad hönsbuljong.


Vi kommer att prova följande viner:

Gustave Lorentz Crémant d'Alsace Brut

189,00 kr


Ett elegant bubbel från Alsace. Gustave Lorentz Crémant d'Alsace Brut har en medelstor och insmickrande doft av päron, gröna äpplen, brioche och en fläkt av citron. Smaken är frisk och fräsch med bra balans och inslag av gröna äpplen, citron, och kex.

Gustave Lorentz Riesling Réserve, 750ml

115,00 kr


Gustave Lorentz Riesling Réserve har en torr och frisk smak med inslag av melon, lätt kryddighet, nektarin och lime, bra koncentration och smaklängd. Perfekt som apéritif eller till fisk och skaldjur.

Gustave Lorentz Pinot Gris Schofweg, EKO

229,00 kr


Gustave Lorentz Pinot Gris Schofweg har en generös och komplex doft av gula plommon, persika och söt citrus. Rik, komplex smak med tydlig stendammig mineralitet, gula plommon, röda äpplen, kryddighet och viss fetma. Lång och angenäm eftersmak.

Gustave Lorentz Gewurztraminer Réserve

115,00 kr


Gustave Lorentz Gewurztraminer Réserve har en blommig och generös doft av aprikos, litchi och tropiska frukter. Aromatisk smak med viss restsötma, inslag av honung, rosor, litchi och päron.

Gustave Lorentz Altenberg de Bergheim Riesling Vieilles Vignes Grand Cru 2017

344,00 kr


Gustave Lorentz Altenberg de Bergheim Riesling Vieilles Vignes Grand Cru 2017 har en nyanserad och intensiv doft med inslag av nektarin,  bergamott, kryddor, cykelverkstad, stenkross, och en fläkt av blommor. Smaken är torr och intensiv med fina inslag av mineral, gula stenfrukter, bergamott och ett stråk av blommor.

Gustave Lorentz Pinot Noir Evidence, ekologiskt

199,00 kr


Trevlig och angenäm doft av hallon, körsbär och välintegrerade fattoner. Smaken har en bra balanserad syra och en fin kryddighet och frukt som samsas väl tillsammans med fatkaraktären. Passar till lättare kötträtter av exempelvis kalv och fläsk, men även till sallader och utvalda ostar.

17.01.2023