Provning i Västerås 1 februari: Att åldras med behag.

Den 1 februari är det dags för vinprovning i Västerås, på temat samma vin - olika årgångar. Välkommen!

Faustino I Gran Reserva, flaska.

Det är med stor glädje vi kan bjuda in våra medlemmar till en provning där vi vertikalt provar olika viner i en ung och en äldre årgång. En mycket intressant övning där vi kan följa hur vin utvecklar sig med lagring och ålder. Provningen kommer att ledas av dryckesexperten Mats Claësson från folk o folk.

  • NÄR? Onsdagen den 1 februari 2023 kl. 18.30

  • VAR? Stadhusrestaurangen i Västerås, Fiskartorget 2.

  • HUR? Anmäl dig till provningen här. >>

  • PRIS? Provningen kostar 550 kr per person

Vi kommer att prova sju utvalda viner och evenemanget kostar 550 kr per person och då ingår en utvald köttvarmrätt med vin därtill. Denna gång bjuds det på pepparrullad "low & slow"-bakad oxfilé, rödvinssås, krämig potatiskaka, serranochips, semitorkad tomat och rostad morot.

Välkommen!


Följande viner kommer att serveras under kvällen:

Robert Weil Kiedricher Riesling Trocken

269,00 kr


Robert Weil Kiedricher Riesling Trocken har en nyanserad och intensiv doft som för tankarna till nektarin, melon, blommor, citrus, blött skiffertak och en fläkt av cykelverkstad. Smaken är torr och frisk med fin balans och intensitet. I den nyanserade eftersmaken hittar man både nektarin, melon, citrus, mineral och en liten spets av citruszest.

Som möter den erfarne årgången 2017.

Xavier Vignon Châteauneuf-du-Pape

285,00 kr


Xavier Vignon Châteauneuf-du-Pape har en mycket nyanserad doft med inslag av björnbär, mörka plommon och hallon som samsas fint med kryddor, fat, lagerblad och en fläkt av mörk choklad. Smaken är fyllig, komplex med toner av björnbär, röda bär, kryddor, lavendel, fat, kakao och lagerblad.

Som kommer att jämföras med årgång 2017.

Faustino I Gran Reserva 2011

199,00 kr


Faustino I Gran Reserva 2011 har en tydlig kryddig smak och en karaktär från faten som samsas på bästa sätt med solmogna frukter och bär, torkade örter och en stadig syra. Vinet har en bra balans och eftersmakens längd är mycket tillfredsställande.

som får mäta sig med årgång 2008 och den ännu äldre:

Faustino I Gran Reserva 2001

899,00 kr


Faustino I Gran Reserva 2001 har en mycket nyanserad doft med inslag av svampskog, hästsadel, fat, kryddor, mörka körsbär och torkade svarta vinbär. Smaken är medelfyllig med toner av fat, torkade örter, ceder, kryddnejlika, röda och mörka frukter. Vinet har fin spänst, bra balans och lång behaglig eftersmak.

18.01.2023
5 flaskor Chateauneuf-du Pape från Xavier Vignon.

Exklusiva viner från Châteauneuf-du-Pape.


FULLBOKAT! Den 24 och 25 oktober bjuder vi in till en extra lyxig provning i Stockholm, då vi får celebert besök av vinmakaren Xavier Vignon. Vi kommer att prova sex olika Châteauneuf-du-Pape-viner till en tvårätters middag.

Läs mer »