Provning i Stockholm: Ädla drycker och godis.

En mycket intressant provning i Stockholm den 7 maj, där vi provar både vin och andra drycker till olika sorters sötsaker. Ta med ditt eget favoritgodis också!

Fudge och dessertvin.

Foto: Adobe Firefly/AI

Nu har vår dryckesexpert Mats rest land och rike runt för att hitta de bästa kombinationerna med ädla drycker och godis. Vi kommer att prova både vin och sprit med bland annat choklad från Valrhona och lakritskulor från Haupt Lakrits.

• NÄR? Tisdagen den 7 maj kl 18.30.

• VAR? Usine, Södermalmsallén 36 i Stockholm.

• HUR? Anmäl dig till provningen här. »

Provningen leds av folk o folks dryckesexpert Mats Claësson. Vi kommer att prova sju drycker tillsammans med utvalda godisbitar. Evenemanget kostar 600 kronor per person och då ingår en utvald varmrätt och vin därtill.


Följande drycker kommer att serveras under kvällen:

Mezzacorona Pinot Nero

99,00 kr


Mycket prisvärd pinot noir! I Mezzacorona Pinot Nero får du en ren, bärig doft av körsbär, kryddor och hallon. Frisk fruktig mjuk smak som domineras av röda körsbär, svartvinbär, hallon, färska örter med inslag av fat och mjuka tanniner.

Hacienda el Espino Garnacha Tintorera

89,00 kr


Ett vin av druvan garnacha tintorera, som även har färgat druvkött. Resultatet är intensivt och fylligt med smak av björnbär, plommon, vitpeppar och timjan. Allt inlindat i välbalanserade toner av rostade ekfat.

Dr Loosen Riesling Beerenauslese

149,00 kr


Möt upp den söta godissmaken med ett sött rieslingvin. Dr Loosen Riesling Beerenauslese har en doft med inslag av mineral, frisk citron, honung, och petroleum. Smaken är druvigt söt med inslag av aprikos, grapefrukt, mineral, honung och petroleum.

Ruffino Serelle Vin Santo del Chianti DOC

199,00 kr


Möt söt lakritssmak och kolatoner med detta Vin Santo från Ruffino. Vinet har en angenäm doft med inslag av apelsinskal, knäck och mörkt muscovadosocker. I smaken märks söta toner av torkad aprikos, russin, nötter och chokladkola i samspel med vanilj.

Boulard Pommeau de Normandie

202,00 kr


Boulard Pommeau de Normandie har en stor och söt doft av mogna äpplen. Den är smakrik med mycket äppelsmak och balanserad sötma samt en lätt karamelliserad känsla. Pommeau de Normandie är det landskapets svar på Pineau de Charente i Cognac, dvs fruktjuice blandad med lokal sprit. I det här fallet äppeljuice som aldrig fått jäsa till cider utan man tillsätter ung Calvados till drycken får 17,5% alkohol.

El Dorado Rum 15 Year Old

674,00 kr


I El Dorado Rum 15 Year Old är doften härligt nyanserad med inslag av kryddig fatkaraktär, muscovadosocker, torkad frukt, pomerans, arrak, kakao, vanilj och kanderade apelsinskal. Smaken är mjuk och behaglig med en kryddig ton och inslag av torkad frukt, nötter och chokladkola.

Buffalo Trace

409,00 kr


Buffalo Trace har en stor och fruktig doft med tydlig karaktär av kolade ekfat, vanilj, viol, torkad frukt och smörkola. Smaken är fyllig och lätt eldig. Buffalo Trace är gjord av en blandning av majs från Kentucky och Indiana, utvald råg och mältat korn.

Det kommer även finnas en hel del övriga produkter för egen provning, så ta gärna med dig ditt favoritgodis och prova dig fram.

Välkommen!

07.05.2024
Salmiakshot i chokladägg

Salmiakshot i chokladägg.


Påsken är snart här och vem har sagt att påskägg bara är för barn? Här är ett roligt sätt att servera en shot med likören Koskenkorva Salmiakki i påsk. Lakrits och choklad passar som bekant utmärkt ihop så detta är en riktig fullträff.

Läs mer »