Provningar i Göteborg och Stockholm med Weingut Robert Weil.

Nu har vi det stora nöjet att bjuda in till inte mindre än fyra provningar med Weingut Robert Weil - två i Stockholm och två i Göteborg.

Vinprovningar med Weingut Robert Weil.

Druvan riesling har sitt ursprung i Rheingau. En av de mest hängivna och erkända producenterna i Rheingau är Weingut Robert Weil som har sitt säte i den lilla pittoreska vinbyn Kiedrich. Wilhelm Weil som är ansvarig vinmakare är av den fjärde generationen på egendomen som grundades 1867. Egendomen, som består av 90 hektar är till 100% planterad med Riesling.

Vi kommer även att prova viner från Robert Weil Junior Unique serien där man gör välsmakande och prisvärda viner tillsammans med ambitiösa vinodlare i Rheinhessen.

Robert Weils vingårdar är minutiöst skötta och har höga kvalitetskrav sedan årtionden. Egendomens vingårdar ligger högt upp i de branta bergssluttningarna och stockarna är upp till 50 år gamla. Vingårdarna sköts enligt ekologiska principer och på ett hållbart sätt för att behålla den biologiska mångfalden.

Göteborg:

  • NÄR? Måndagen den 28 november Kl. 18.30 och tisdagen den 29 november Kl. 18.30.

  • VAR? Hotell Tidbloms, Olskroksgatan 23 i Göteborg.

  • HUR? Anmäl dig till provningen den 28 november här. >> Anmäl dig till provningen den 29 november här. >>

  • PRIS? 500 kr per person.

Stockholm:

  • NÄR? Onsdagen den 30 november Kl. 18.30 och torsdagen den 1 december Kl. 18.30.

  • VAR? USINE, Södermalmsallén 36 i Stockholm.

  • HUR? Anmäl dig till provningen den 30 november här. >> Anmäl dig till provningen den 1 december här. >>

  • PRIS? 500 kr per person.

Provningen kommer att ledas av Nicolas Langer från Weingut Robert Weil och provningarna kommer att genomföras på engelska.Vi kommer att prova 7 olika viner och evenemanget kostar 500 kr per person och då ingår en utvald fiskvarmrätt och vin därtill.

Vi kommer att prova följande viner:

Robert Weil Junior Weissburgunder Unique

139,00 kr


Robert Weil Junior Weissburgunder har en angenäm och fruktig doft med inslag av vit persika, galiamelon, aprikos och en fläkt av citrus. Smaken är fruktig med en fräsch syra och trevliga inslag av persika, gula plommon, galiamelon och citrus. Väljes med fördel till lätta och medelkraftiga anrättningar på fisk, skaldjur och grönsaker.

Robert Weil Junior Spätburgunder Unique

139,00 kr


I Tyskland kallas druvan pinot noir för spätburgunder. Robert Weil Junior Spätburgunder Unique har en finstämd doft med inslag av röda plommon, skogshallon samt en fläkt av blommor och kryddor. Smaken är mjuk med fräsch syra och fina toner av skogshallon, röda vinbär samt ett stråk av körsbär och kryddor.

Robert Weil Rheingau Riesling Trocken

199,00 kr


Robert Weil Rheingau Riesling Trocken har en attraktiv rieslingdoft med inslag av gröna äpplen, päron, lime, vita blommor och mineral. Vinet är torrt med frisk syra, bra balans och smaklängd samt fina toner av päron, lime, persika vita blommor och mineral.

Robert Weil Rheingau Riesling Trocken, magnum

479,00 kr


Robert Weil Rheingau Riesling Trocken, magnum, har en fin rieslingdoft med inslag av persika, gröna päron, lime, vita blommor och mineral. Vinet är torrt med frisk syra, bra balans och smaklängd. Man finner fina toner av gula plommon, päron, lime, persika, vita blommor och mineral. Passar ypperligt till fisk och skaldjursrätter.

Robert Weil Kiedricher Riesling Trocken

269,00 kr


Robert Weil Kiedricher Riesling Trocken har en nyanserad och intensiv doft som för tankarna till nektarin, melon, blommor, citrus, blött skiffertak och en fläkt av cykelverkstad. Smaken är torr och frisk med fin balans och intensitet. I den nyanserade eftersmaken hittar man både nektarin, melon, citrus, mineral och en liten spets av citruszest.

Robert Weil Kiedrich Gräfenberg Riesling Trocken

539,00 kr


En torr och frisk riesling med ypperlig balans, intensitet, och komplexitet. I den långa och högklassiga eftersmaken finner man stenfrukter, melon, gula päron, mineral och en fläkt av honung och färska blommor.

Robert Weil Rheingau Riesling Kabinett

249,00 kr


Ett mycket välgjort vin från en av Rheingaus högst klassade producenter. Ett vin vars sötma balanseras på bästa sätt genom en frisk och knivskarp syra.

Vinprovning digitalt

Vinprovningar online.


Är du nyfiken på intressanta viner från olika producenter runtom i världen? Här hittar du våra onlineprovningar som du kan titta på när du har tid och möjlighet. 

Läs mer »