Provningar med Robert Weil i Stockholm och Västerås.

Den 29 maj gästar vi Västerås och den 30 maj Stockholm, och det blir två kvällar med högkvalitativa viner från Weingut Robert Weil i Rheingau. Boka din plats här nedan.

Riesling från Weingut Robert Weil.

Nu har vi det stora nöjet att bjuda in till provningar med Weingut Robert Weil.

Druvan riesling har sitt ursprung i Rheingau. En av de mest hängivna och erkända producenterna i Rheingau är Weingut Robert Weil som har sitt säte i den lilla pittoreska vinbyn Kiedrich. Wilhelm Weil som är ansvarig vinmakare är av den fjärde generationen på egendomen som grundades 1867. Egendomen, som består av 90 hektar är till 100 procent planterad med riesling.

Vi kommer även att prova ett vin från Robert Weil Junior Unique-serien, där man gör välsmakande och prisvärda viner tillsammans med ambitiösa vinodlare i Rheinhessen.

Robert Weils vingårdar är minutiöst skötta och har höga kvalitetskrav sedan årtionden. Egendomens vingårdar ligger högt upp i de branta bergssluttningarna och stockarna är upp till 50 år gamla. Vingårdarna sköts enligt ekologiska principer och på ett hållbart sätt för att behålla den biologiska mångfalden.

Västerås:

• NÄR? Onsdagen den 29 maj kl 18.30.

• VAR? Stadhusrestaurangen i Västerås.

• HUR? Boka plats till provningen här. »

Stockholm:

• NÄR? Torsdagen den 30 maj kl 18.30.

• VAR? USINE, Södermalmsallén 36 i Stockholm.

• HUR? Boka plats till provningen här. »

Provningen kommer att ledas av Nicolas Langer från Weingut Robert Weil och provningarna kommer att genomföras på engelska. Vi kommer att prova sex olika viner och evenemanget kostar 600 kronor per person och då ingår en utvald fiskvarmrätt och vin därtill.


Vi kommer att prova följande viner:

Robert Weil Junior Weissburgunder Unique

139,00 kr


Robert Weil Junior Weissburgunder har en angenäm och fruktig doft med inslag av vit persika, galiamelon, aprikos och en fläkt av citrus. Smaken är fruktig med en fräsch syra och trevliga inslag av persika, gula plommon, galiamelon och citrus. Väljes med fördel till lätta och medelkraftiga anrättningar på fisk, skaldjur och grönsaker.

Robert Weil Rheingau Riesling Trocken

209,00 kr


Robert Weil Rheingau Riesling Trocken har en attraktiv rieslingdoft med inslag av gröna äpplen, päron, lime, vita blommor och mineral. Vinet är torrt med frisk syra, bra balans och smaklängd samt fina toner av päron, lime, persika vita blommor och mineral.

Robert Weil Kiedrich Turmberg Riesling Trocken

349,00 kr


Druvorna är utvalda från Robert Weils olika vingårdar i Kiedrich. Smaken är torr och frisk med fin balans och intensitet. I den nyanserade eftersmaken hittar man både nektarin, melon, citrus, mineral och en liten spets av citruszest.

Robert Weil Kiedrich Gräfenberg Riesling Trocken

599,00 kr


Robert Weil Kiedrich Gräfenberg Riesling Trocken har en mycket nyanserad och intensiv doft med inslag av gula päron, lätt rökig mineral, lime, gula stenfrukter och en fläkt av honung. Smaken är torr och frisk med ypperlig balans, intensitet, och komplexitet. I den långa och högklassiga eftersmaken finner man stenfrukter, melon, gula päron, mineral och en fläkt av honung och färska blommor.

Robert Weil Rheingau Riesling Kabinett

261,00 kr


Ett mycket välgjort vin från en av Rheingaus högst klassade producenter. Ett vin vars sötma balanseras på bästa sätt genom en frisk och knivskarp syra.

  • Vi provar även: Robert Weil Kiedricher Turmberg Riesling Trocken 2020.

Välkommen!

29.05.2024