Rioja och Ribera del Duero-provning i Stockholm.

FULLBOKAT! Den 26 oktober provar vi några spanska viner med Pablo Ercavalli Abascal från Familia Martínez Zabala. Boka din plats redan idag!

Närbild på flaska, Faustino I Gran Reserva.

Nu har vi nöjet att bjuda in till provning med Pablo Ercavalli Abascal från Familia Martínez Zabala, som äger ett flertal vinegendomar i Spanien. Denna gång ska vi fokusera på Bodegas Faustino i Rioja och Bodegas Portia i Ribera del Duero.

OBS: Denna provning är fullbokad!

Under provningen (som hålls på engelska) kommer vi att prova sex utvalda viner. Evenemanget kostar 500 kronor per person och då ingår en utvald köttvarmrätt med vin därtill.

  • NÄR? Onsdagen den 26 oktober 2022, kl 18.30 - OBS: Fullbokat!

  • VAR? USINE, Södermalmsallén 36 i Stockholm. Ingång Fatburen.

  • HUR? Anmäl dig till provningen här. >>

  • PRIS? 500 kr per person.

I Stockholm tar vi maximalt 48 deltagare som är fördelade på nio bord som tar fyra personer och två bord som dukas för sex personer. Om ni bokar för tre personer eller mer kommer ni att bli tilldelade ett bord som vi reserverar. När ni bokar för en-två personer är det fri sittning. Det går bra att komma tidigare (max 45 minuter tidigare) och markera platser med exempelvis ett klädesplagg. Lokalen öppnas sedan för insläpp cirka 10 minuter innan provningen börjar.

Välkommen!


Vi kommer att prova följande viner:

Faustino VII, 750ml

99,00 kr


Faustino VII har en medelstor fruktig doft med inslag av blåbär, plommon samt en touch av örter och vanilj. En behaglig smak med fräsch syra och en fruktighet som kryddas med en fin ton från faten. Ett utmärkt tapasvin!

Faustino Reserva

129,00 kr


Faustino Reserva har en nyanserad doft med inslag av röda och mörka plommon, viol, fat, ceder, muskot, andra kryddor och en spets av färska örter. Smaken är medelfyllig med en fin balans mellan mörk fruktighet och vanilj, nötter, torkade örter samt kryddor från faten.

Faustino I Gran Reserva 2011

199,00 kr


Faustino I Gran Reserva 2011 har en mycket nyansrik doft med inbjudande inslag av mörka plommon, röda skogsbär, ceder, kryddor, vanilj, torkade örter samt en fläkt av tobak. Smaken skänker tydlig kryddighet och karaktär från faten som samsas på bästa sätt med solmogna frukter och bär, torkade örter och nötter. Vinet har en bra balans, en fräsch syra samt mycket tillfredsställande smaklängd.

Passar till smakrika och kryddiga rätter av lamm-, kalv- eller nöt- eller viltkött samt lagrad ost.

Faustino I Gran Reserva 2001

899,00 kr


Faustino I Gran Reserva 2001 har en mycket nyanserad doft med inslag av svampskog, hästsadel, fat, kryddor, mörka körsbär och torkade svarta vinbär. Smaken är medelfyllig med toner av fat, torkade örter, ceder, kryddnejlika, röda och mörka frukter. Vinet har fin spänst, bra balans och lång behaglig eftersmak.

Portia Roble

149,00 kr


Vinet har en frisk och fruktig doft av mogna röda bär med inslag av viol, kaffe, choklad och lakrits som ger vinet djup och komplexitet. Smaken är elegant och välbalanserad med stram syra, mjuk frukt, avrundade tanniner och lång eftersmak. Komplext och elegant. Vinet har fått 91 poäng av den amerikanska vinexperten James Suckling.

Portia Prima

279,00 kr


Portia Prima har en stor och nyanserad doft av mogna mörka bär, plommon, muskotnöt, tobak och vanilj. Generöst fruktig och nynsrik med inslag av rika, mörka bär och frukter samt kaffe, fat och torkade örtkryddor. Vinet passar till alla typer av rätter med kött, gärna med kraftfulla såser och smakrika tillbehör.