Rött till kött - vinprovning i Göteborg och Stockholm.

Folkofolk bjuder in till vinprovning i mellandagarna med smarriga rödviner och rosastekt kött. Förutom att avnjuta goda viner och vällagad mat kommer vi även gå igenom konsten att välja vin till rött kött.

Ett glas rödvin och en bit uppskuret rosastekt kött på skärbräda.

När du tröttnat på julmat i mellandagarna och längtar efter en god köttbit med ett passande vin - vad passar då bättre än en mellandagsvinprovning? Folk o folk besöker Göteborg den 27 december och Stockholm den 29 december och vår dryckesexpert Mats Claësson håller som vanligt i provningen.

Vi kommer att prova sju olika viner och evenemanget kostar 550 kr per person och då ingår en utvald köttvarmrätt och vin därtill.

  • NÄR? Göteborg den 27 december kl 18:30 och Stockholm den 29 december kl 18:30.

  • VAR? Hotell Tidbloms, Olskroksgatan 23 i Göteborg, och i Stockholm hålls provningen på USINE, Södermalmsallén 36.

  • HUR? Boka plats på provningen i Göteborg här.

Boka plats på provningen i Stockholm här.

  • PRIS? 550 kr per person.


Vi kommer att prova följande viner:

Espacio Syrah

77,00 kr


Ett generöst och fruktigt rödvin med doft av mörka bär och plommon. Smaken är fruktig där mörka bär såsom svarta vinbär, solmogna blåbär och plommon dominerar. Toner av viol är också väldigt framträdande i både doft och smak tillsammans med en fläkt av vanilj och färska örter samt eukalyptus. 

Peyrassol Cuvée des Commandeurs Rouge

239,00 kr


Commanderie de Peyrassol är en vacker egendom som ligger i hjärtat av vinområdet Côtes de Provence cirka 4 mil från Saint-Tropez. Smaken på detta röda vin är rik med inslag av mörka frukter, fat, tobak, torkade örtkryddor och en fläkt av vitpeppar. God till medelkraftiga och lite kraftigare kötträtter där det gärna får finnas feta eller krämiga komponenter.

Xavier Vignon Arcane L´Etoile

269,00 kr


Xavier Vignon Arcane L´Etoile har en härligt nyanserad doft med inslag av björnbär, andra mörka frukter, torkade röda frukter och blommor, kryddor, fat och en fläkt av peppar. Smaken är rik och nyanserad med toner av mörk frukt, svarta vinbär, björnbär, örter och ett stråk av peppar samt lavendel. Det finns en viss förnimbar sälta i eftersmaken. Som en sammanfattning har vinet bra balans, komplexitet, intensitet och smaklängd.

Planeta Santa Cecilia Nero d'Avola

339,00 kr


Ett vin med en stor intensiv och nyanserad doft med inslag av mörka frukter, blå plommon, ceder och kryddor samt ett stänk av balsamico. Vinet har hög intensitet, bra balans och en härlig eftersmak med inslag av mörka frukter, ceder och kryddor.

Ruffino Rosso di Marte Bolgheri

299,00 kr


Ruffino Rosso di Marte Bolgheri har en nyanserad och inbjudande doft och en smak som är rik med strama, men fint mogna tanniner. I den fina och långa eftersmaken finner man toner av mörka och röda frukter, kryddor samt ett stråk av tobak. 

Robert Mondavi Winery Cabernet Sauvignon Oakville 2018

759,00 kr


Robert Mondavi Winery Cabernet Sauvignon Oakville 2018 har en intensiv och nyanserad doft med inslag av solmogna blå plommon, svarta vinbär, rostade fat, vanilj, fänkål samt en fläkt an muskot. Vinet är kraftfullt och intensivt med stadiga men finkorniga och mogna tanniner.

08.12.2022
Vinprovning digitalt

Vinprovningar online.


Är du nyfiken på intressanta viner från olika producenter runtom i världen? Här hittar du våra onlineprovningar som du kan titta på när du har tid och möjlighet. 

Läs mer »