Specialprovning i Stockholm: Sauvignon blanc från Marlborough.

Den 7 februari har vi det stora nöjet att bjuda in till en specialprovning med Aniko Strich som representerar den Nya Zeeländska vinproducenten Kim Crawford.

Kim Crawford Sauvignon Blanc på grönt bord med tre vinglas.

Nu har vi det stora nöjet att bjuda in till en riktigt härlig provning med en representant från vinproducenten Kim Crawford i nya zeeländska vinregionen Malborough.

Vi kommer att prova åtta viner totalt, varav fem sauvignon blanc-viner från olika underregioner i Marlborough. Vi kommer därigenom att få inblick i vad dessa viner tillför den slutliga blandningen som är vinet Kim Crawford Sauvignon Blanc 2022.

Att blanda olika komponenter för att få ett så bra slutresultat som möjligt är ett av de viktigaste arbetsmomenten för en vinmakare. Det kommer på denna specialprovning finnas möjlighet för deltagarna att blanda lite grann själva.

  • NÄR? Tisdagen den 7 februari Kl. 19.00.

  • VAR? USINE, Södermalmsallén 36 i Stockholm.

  • HUR? Anmäl dig till provningen här. >>

  • PRIS? Evenemanget kostar 600 kr per person och då ingår en utvald varmrätt och vin därtill.

Provningen hålls på engelska. På grund av det speciella upplägget är antal deltagare kraftigt begränsat.


Vi kommer att prova följande viner:

Det blir 8 viner totalt. 5 sauvignon blanc-viner från de olika underregionerna i Marlborough, Nya Zeeland. Vi kommer även att prova denna:

Kim Crawford Sauvignon Blanc

179,00 kr


En ursprungstypisk, mycket fruktig och läcker sauvignon blanc från Marlborough. Smaken är torr och frisk med ihållande smak av passionsfrukt, tropiska frukter, färska örter, melon och grapefrukt.

Här provar vi både årgång 2021 och 2022. Som referens provar vi även:

Robert Mondavi Winery Napa Valley Fumé Blanc

329,00 kr


Robert Mondavi Winery Napa Valley Fumé Blanc har en fruktig doft med inslag av citrus ananas samt väl integrerade rostade fat. Torr smak med stram syra och fin elegans. Passar till smakrika fiskrätter, tillagade grönsaker eller fågel. Varför inte grillad seabream med citrussmör?

Välkommen!

25.01.2023
Vinprovning digitalt

Vinprovningar online.


Är du nyfiken på intressanta viner från olika producenter runtom i världen? Här hittar du våra onlineprovningar som du kan titta på när du har tid och möjlighet. 

Läs mer »