Att välja vin till tonfisk.
Tonfisk är en mycket uppskattad råvara som ofta serveras rå eller endast lätt tillagad, vilket gör mötet med vinet lite mer komplicerat. Vi hjälper dig till de rätta valen.
Läs mer »Den 5 september kommer vi till Göteborg och håller en vinprovning där vi lär oss hur man ska tänka för att välja bästa möjliga vin till maten. Boka din plats här nedan.
Om man får till ljuva föreningar mellan mat och vin så blir det verkligen ett tillfälle då ett plus ett blir tre. Men det finns mycket saker att tänka på och många fallgropar att undvika. Ni kommer denna afton att få en grundlig genomgång i konsten att kombinera mat och vin och vi kommer att prova en rad viner till en tvårättersmeny.
• NÄR? Onsdagen den 5 september kl 18.30.
• VAR? Restaurang C, Carlandersparken 21 i Göteborg.
• HUR? Boka plats till provningen här. »
Provningen kommer att ledas av vår dryckesexpert Mats Claësson som är en av Sveriges mest erfarna provningsledare. Vi kommer att prova åtta olika viner och evenemanget kostar 700 kronor per person och då ingår en utvald förrätt och varmrätt. Denna afton kommer vi att servera en löjromstoast samt en klassisk Wallenbergare.
Ni får även med er ett användbart kompendium om konsten att kombinera mat och vin.
97,00 kr
Fruktig, ungdomlig och mycket frisk sauvignon blanc med inslag av krusbär, gröna äpplen, svartvinbärsblad och citrus. Perfekt till rätter med fisk eller skaldjur, gärna med syrliga komponenter i tillagningen. Arniston Bay Sauvignon Blanc Fairtrade är buteljerad i en pappersflaska - Frugal Pac.
479,00 kr
André Clouet Chalky är en mycket torr Champagne. Här finner du toner av citrus, rostade nötter, brioche och vinet har en tydlig mineralitet. Ett komplext vin med lång och behaglig eftersmak.
145,00 kr
Finstämd, aromatisk doft med inslag av citrus, lime, persika, örter, äpplen, päron, vita blommor och mineral. Komplex, fyllig, torr smak med en hög, men välbalanserad syra, angenäm ton av grapefrukt och en mineralsälta. Lång eftersmak. Innehåller mindre än 3 gram socker/liter.
189,00 kr
Friskt, fruktigt och nyanserad chenin blanc från Stellenbosch. Här finns toner av gula äpplen, persika, mandarin, honungsmelon och nötter. Perfekt till vegetariska rätter eller anrättningar med fisk eller ljust kött.
89,00 kr
Elegant, bärig och mycket frisk smak med inslag av hallon, smultron, färska örter, grapefruit och granatäpple. Självklar som sällskapsdryck samt till lättare vegetariska rätter och fisk eller kyckling, gärna i sallader. Innehåller mindre än 3 gram socker/liter.
129,00 kr
Ett finstämt och elegant rött vin med komplexitet, struktur och utpräglade aromer. Smaken kännetecknas av mogna körsbär, teblad och en frisk fläkt av mocca.
309,00 kr
Från Piemonte kommer detta vin med en nyanserad, kryddig doft med inslag av fat, körsbär, nypon, rosor och choklad. Kryddigt, nyanserat och smakrikt vin i stram stil med inslag av mörka körsbär, rosor, fat, salvia och tobak.
299,00 kr
Ett shiraz-vin från hyllade vineriet Penfolds i Australien. Fylligt, mycket fruktigt vin med tydlig rostad fatkaraktär, inslag av björnbär, plommon, kardemumma, vanilj, kaffe, lakrits och mörk choklad. Perfekt till den grillade köttbiten.
Välkommen!
Tonfisk är en mycket uppskattad råvara som ofta serveras rå eller endast lätt tillagad, vilket gör mötet med vinet lite mer komplicerat. Vi hjälper dig till de rätta valen.
Läs mer »Vad vi väljer för vin till grillmåltiden beror naturligtvis väldigt mycket på vad som grillas och vad vi har för tillbehör. Men här har ni några matnyttiga råd och rekommendationer.
Läs mer »Musslor både festlig och relativt billig mat. Vanligast är blåmusslor men smakmässigt kan man även räkna in knivmusslor, hjärtmusslor samt grönskalsmusslorna. Vi hjälper dig att välja rätt vin.
Läs mer »Rabarber är mycket syrligt och innehåller ganska mycket oxalsyra som kan ställa till problem i mötet med vin. Vi guidar dig till de rätta dryckesvalen.
Läs mer »