Vinprovningar i Göteborg med druvan chardonnay i fokus.

Den 12 och 13 juli bjuder vi in till provningar i Göteborg. Temat för denna gång är viner av den nobla druvan chardonnay, en av världens mest populära druvor.

L Chardonnay från Pays d'Oc.

Nu har vi nöjet att bjuda in till provningar med den nobla druvan chardonnay som hedersgäst. Det är en av världens mest populära druvsorter, och den ligger bakom några av världens främsta vita och mousserande viner.

Vi kommer att göra en grundlig genomgång som leds av folk o folks dryckesexpert Mats Claësson och vi kommer prova viner med stor variation vad det gäller ursprung, karaktär och användningsområde.

- NÄR? Onsdagen den 12 juli kl 18.30 och torsdagen den 13 juli kl 18.30.

- VAR? Restaurang C. Carlandersparken 21 i Göteborg.

- HUR? Boka plats till provningen den 12/7 här. (FULLSATT)»

- Boka plats till provningen 13/7 här. »

- PRIS? 550 kr/person.

Vi kommer att prova sju olika viner. Evenemanget kostar 550 kronor per person och då ingår en utvald fiskvarmrätt med vin därtill.


Vi kommer att prova följande viner:

André Clouet Chalky

479,00 kr


André Clouet Chalky är en mycket torr Champagne. Här finner du toner av citrus, rostade nötter, brioche och vinet har en tydlig mineralitet. Ett komplext vin med lång och behaglig eftersmak.

Domaine Laroche Chablis Saint Martin, halvflaska

109,00 kr


Domaine Laroche Chablis Saint Martin, halvflaska har en inbjudande och fruktig doft med inslag av gröna äpplen, rökig mineral, persika och citron. Fruktig, torr och frisk smak med toner av gröna äpplen, mineral, örter, persika och citron. Perfekt till lätta och medelkraftiga fisk- och skaldjursrätter.

L Chardonnay

109,00 kr


I vinet L Chardonnay finner du toner av gröna äpplen och färska örter samt persika och citron. Smaken är torr men samtidigt fruktig och fräsch med fina inslag av päron och äpple, gul melon och citrus.

Laroche Bourgogne Réserve

145,00 kr


Laroche Bourgogne Réserve har en inbjudande, fruktig och nyansrik doft med inslag av fat. Smaken är fruktig, och frisk med toner av fat, gröna äpplen, ananas, kryddor och citron. Passar utmärkt till grillade eller halstrade anrättningar med fisk och skaldjur.

Chateau Ste Michelle Chardonnay

139,00 kr


Fruktig smak med tydlig fatkaraktär, inslag av gula äpplen, ananas, smör, valnötter, vanilj, kardemumma och mango. Serveras vid 10-12°C till smakrika rätter av fisk eller ljust kött.

Robert Mondavi Napa Valley Chardonnay

379,00 kr


Robert Mondavi Napa Valley Chardonnay har en nyanserad och inbjudande doft med inslag av tropiska frukter samt en fläkt av nashipäron och smör. Smaken är rik och intensiv med fina nyanser av tropiska frukter, persika, fat, rostade nötter, popcorn och ett stråk av grapefrukt och lemoncurd.

28.06.2023